r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Mari módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Mari módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 553 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 5541 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 255 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 553 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    281.4 g
  • Telített zsírsav
    239 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2790 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.4 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    401 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    910 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 5541 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. Piskótalap készítése:
  2. A tortaformát kivajazzuk és zsemlemorzsával meghintjük.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük és fokozatosan belekeverjük a cukrot.
  5. Ha jó kemény a hab,beletesszük egyenként a tojások sárgáját.
  6. Lassan belekeverjük a liszteket, a pudingport, kakaót.
  7. Hozzáadjuk a vizet és végül az olajat.
  8. Beleöntjük a tortaformába és a forró sütőbe tesszük.
  9. Először 180 fokon, majd lejjebvesszük és lassan megsütjük.
  10. 45-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  11. Ha nem ragad a tűre, rácsra fordítjuk. Majd ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
  12. Krém készítése:
  13. A tejszínt lehűtjük és kemény habbá verjük a vaníliás cukorral.
  14. Fokozatosan beleadagoljuk a zseléfixet.
  15. Összeállítás:
  16. Az alsó piskótaszeletet tálra tesszük éseloszlatjuk rajtaa darabos meggydzsemet.
  17. Rákenünk tejszínhabot nem túl vastagon.
  18. Ráhelyezzük a második piskótakarikát.
  19. Ujjnyi vastagon megkenjük a felvert tejszínhabbal.
  20. Tetejére tesszük a harmadik piskótát és a tortát bevonjuk habbal.
  21. Kedvünk szerint díszítjük, például megrakjuk lecsöpögtetett meggykompóttal.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 73444
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lányom kedvence és sokáig a cukrászdába jártunk ezért a tortáért. A tavasszal találtam egy meggydzsem receptet, ami tökéletesen megegyezik a Feketeerdő-torta meggyzseléjével. Azóta házilag készül a ez a torta, már nem csak ünnepeken, hanem amikor megkívánjuk.  

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek