r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Mari módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Mari módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 553 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 5541 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 255 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 553 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    281.4 g
  • Telített zsírsav
    239 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2790 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.4 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    401 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    910 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 5541 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. Piskótalap készítése:
  2. A tortaformát kivajazzuk és zsemlemorzsával meghintjük.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük és fokozatosan belekeverjük a cukrot.
  5. Ha jó kemény a hab,beletesszük egyenként a tojások sárgáját.
  6. Lassan belekeverjük a liszteket, a pudingport, kakaót.
  7. Hozzáadjuk a vizet és végül az olajat.
  8. Beleöntjük a tortaformába és a forró sütőbe tesszük.
  9. Először 180 fokon, majd lejjebvesszük és lassan megsütjük.
  10. 45-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  11. Ha nem ragad a tűre, rácsra fordítjuk. Majd ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
  12. Krém készítése:
  13. A tejszínt lehűtjük és kemény habbá verjük a vaníliás cukorral.
  14. Fokozatosan beleadagoljuk a zseléfixet.
  15. Összeállítás:
  16. Az alsó piskótaszeletet tálra tesszük éseloszlatjuk rajtaa darabos meggydzsemet.
  17. Rákenünk tejszínhabot nem túl vastagon.
  18. Ráhelyezzük a második piskótakarikát.
  19. Ujjnyi vastagon megkenjük a felvert tejszínhabbal.
  20. Tetejére tesszük a harmadik piskótát és a tortát bevonjuk habbal.
  21. Kedvünk szerint díszítjük, például megrakjuk lecsöpögtetett meggykompóttal.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 72152
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lányom kedvence és sokáig a cukrászdába jártunk ezért a tortáért. A tavasszal találtam egy meggydzsem receptet, ami tökéletesen megegyezik a Feketeerdő-torta meggyzseléjével. Azóta házilag készül a ez a torta, már nem csak ünnepeken, hanem amikor megkívánjuk.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy hány cm-es tortaformában kell sütni? Nekem 26 cm-es van itthon.

Törölt felhasználó

Az enyém 24 cm-es, de a 26-osban is nyugodtan megsütheted.

Törölt felhasználó

Darabos meggydzsemet lehet készíteni mirelit meggyb?l. 1 kg mirelit meggy, 30 dkg cukor, 1 tasak dzsemfix extra, kevés reszelt citromhéj 3 percig forraljuk. Másnapra megköt és tökéletes darabos dzsem lesz bel?le.

Törölt felhasználó

Még nem készitettem el,de nagyon szeretjuk és mi is mindig a cukibol vettük. Kifogom probálni.

Törölt felhasználó

Szia! Szeretném tudni,hogy a forma oldalát is ki kell-e kenni,mert sima piskótánál és nem szoktam. Kérlek válaszolj ha tudsz minél el?bb!!Köszi

Törölt felhasználó

Én nem szoktam az oldalát kikenni, mert ugyanaz mint ha piskótát sütnél. Ha kikened az oldalát visszahúzza a tésztát.

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ,épp most csinálom csak emeletes változatban.

Törölt felhasználó

 Szia! Szeretném megkérdezni,hogy ha mirelit meggyb?l készitem a dzsemet akkor is eláll sokáig?köszi.

Törölt felhasználó

Szerintem akkor is el áll, mert h?kezelést kap!

Törölt felhasználó

bocsi, de mi a különbség az ev?kanál és a kanál között? köszi el?re a választ :)

Törölt felhasználó

Nincs különbség, csak a hozzávalók elején lemaradt az "ev?" a kanál el?l. Az a lényeg, hogy egyazon kanállal mérd a hozzávalókat, és ne gyerek kanalat válassz!

kibord

Ez a recept tökéletes! Nagyon egyszer?, gyorsan elkészíthet? és szinte elronthatatlan. Pont olyan lesz a torta, mint a cukrászdai. S?t... :)

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek