Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdei epertorta

Feketeerdei epertorta
Feketeerdei epertorta
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmnek készítettem szülinapjára a tortát. Mivel éppen szezonja volt az epernek, gondoltam kipróbálom. Nagyon ajánlom mindenkinek, isteni finom sütemény.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a forró vizet, és tovább verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaós lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
  3. Elkészítjük az eperzselét. Az epret annyi vízzel feltesszük főni, hogy ellepje. Hozzáadunk egy tasak vaníliás pudingport. Sűrűsödésig főzzük. Majd félretesszük hűlni. 
  4. Elkészítjük a krémet is, a hulalát kemény habbá verjük fel.
  5. A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk. Az első lapot tányérra tesszük, habzsák segítségével 4 körbe nyomunk rá habot. A habok közé epres zselét teszünk körbe.
  6. Ugyanígy elkészítjük a második lapot is.
  7. Majd rátesszük a tetejét, és az egész tortát bevonjuk a mardék habbal. Tetejét tetszés szerint eperszemekkel díszítjük, megszórhatjuk mandulaforgáccsal. Az oldalát babapiskótával körberakjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 525
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Slavóczky Ramóna

Mióta szakács: 2012.11.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

epres tejszínes torta, feketeerdő torta eperrel, epertorta tejszínkrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

415
tojás 5 db
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
cukor 25 dkg
víz 10 ek
sütőpor 1 csomag
növényi habtejszín 5 dl
eper 40 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
mandulapehely 10 dkg
babapiskóta 20 db