r
Nosalty Logó

Feketeerdei epertorta

NS
Feketeerdei epertorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

415
Kalória
9.4g
Fehérje
58.3g
Szénhidrát
16.9g
Zsír
53.8g
Víz
75.9g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
29.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4960 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    202.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6632 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1397 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    2737 mg
  • Nátrium
    1733 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    699.1 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    645.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1372 micro
Összesen 4960 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a forró vizet, és tovább verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaós lisztet, és akemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
  3. Elkészítjük az eperzselét. Az epret annyi vízzel feltesszük főni, hogy ellepje. Hozzáadunk egy tasak vaníliás pudingport. Sűrűsödésig főzzük. Majd félretesszük hűlni.
  4. Elkészítjük a krémet is, a hulalát kemény habbá verjük fel.
  5. A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk. Az első lapot tányérra tesszük, habzsák segítségével 4 körbe nyomunk rá habot. A habok közé epres zselét teszünk körbe.
  6. Ugyanígy elkészítjük a második lapot is.
  7. Majd rátesszük a tetejét, és az egész tortát bevonjuk a mardék habbal. Tetejét tetszés szerint eperszemekkel díszítjük, megszórhatjuk mandulaforgáccsal. Az oldalát babapiskótával körberakjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Barátnőmnek készítettem szülinapjára a tortát. Mivel éppen szezonja volt az epernek, gondoltam kipróbálom. Nagyon ajánlom mindenkinek, isteni finom sütemény.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...