Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta Peekaboo konyhájából

Epertorta Peekaboo konyhájából
Epertorta Peekaboo konyhájából
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve ez volt anyukám anyák napi ajándéka. 
Igazán mutatós :)

hozzávalók / 10 adag

Piskótához

Krémhez

Mártogató

Dekorálás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt! :) (ha nem ez az első pontom, én rendszeresen elfelejtem, és így nem jön fel rendesen)
  2. A tojásfehérjéket a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá felverjük.
  3. A tojások  sárgáját felverjük, majd a rétesliszttel, a sütőporral, az étkezési keményítővel, a natúr kakaóporral és egy csipet sóval összekeverjük
  4. Óvatosan összekeverjük ezt a két masszát, hogy ne törjük össze a felvert fehérjét.
  5. Kibéleljük sütőpapírral a tortaformát, és kb 30 percig sütjük 200 fokon (tűpróbáig).
  6.  Miután kihűlt, 2 részre vágjuk. 
  7. Az epret megmossuk, és citromlével leturmixoljuk
  8. Elkészítjük a zselatint, amint kihűlt, folyamatos kevergetés mellett az eperpüréhez adjuk. Kihűlésig keverjük, nehogy összehúzza az epret.
  9. Kemény habbá verjük a hulala tejszínt, majd óvatosan beleforgatjuk az epres szószt.
  10. Nekiállunk a tortának: alulra kerül egy réteg kakaós piskótalap, erre kenjünk az epres krém 1/3-át.
    Majd erre kerül egy sor mártogatott babapiskóta, amire a következő 1/3-a kerül, és lezárjuk a kakaós piskóta másik felével.
  11. A tetejét megkenjük a krém maradék 1/3-ával, annyi krémet hagyunk, hogy az oldalára, és díszítéshez maradjon egy kevés.
  12. Miután bekentük a torta oldalát krémmel, egymás mellé rásorakoztatjuk a babapiskótát, majd egy szalagot rákötünk.
  13. A maradék krémet habzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 113
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Peekaboo

Mióta szakács: 2013.11.04.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejszínes epres torta, epertorta tejszínnel, babapiskóta díszítésű epres torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

258
tojás 3 db
finomliszt 3 evőkanál
porcukor 3 ek
cukrozatlan kakaópor 20 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
étkezési keményítő 2 evőkanál
sütőpor 1 csomag
eper 25 dkg
növényi habtejszín 4 dl
porcukor 3 ek
citromlé 1 ek
víz 2 ek
zselatin 10 g
víz 2 dl
rum 2 ek
porcukor 2 ek
babapiskóta 24 db
eper 2 dkg