r
Nosalty Logó

Epertorta mézes mascarponés krémmel

NS
Epertorta mézes mascarponés krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

624
Kalória
14.3g
Fehérje
56.5g
Szénhidrát
39.2g
Zsír
255.8g
Víz
260.5g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
40.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3117 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    255.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5341 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1334 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    2194 mg
  • Nátrium
    1466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    282.4 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1279.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    392 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1646 micro
Összesen 3117 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk, kerek tortaformában.
  2. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük robotgéppel.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  4. Több részletben hozzászitáljuk a kakaós-sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  5. Kerek formába simítjuk (az enyém 26 cm), és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  6. Elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét a mézzel összekavarjuk, és óvatosan a tejszínhabhoz kavarjuk.
  7. A kihűlt piskótát kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük eperlekvárral, erre jön a fele krém, sorba rakunk bele felezett epret (kb. 30 dkg), és erre rákenjük a maradék krémet. Megkenjük a piskóta másik belső felét is eperlekvárral, és ráborítjuk a krémre.
  8. A tetejét kirakjuk a maradék eperrel, és leöntjük piros tortazselével.
  9. Hűtőbe tesszük kb. 3 órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet a neten találtam, egyszer készítettem el, mindenkinek ízlett. Ki fogom próbálni más gyümölcsökkel is.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...