Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta mézes mascarponés krémmel

Epertorta mézes mascarponés krémmel
Epertorta mézes mascarponés krémmel
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a neten találtam, egyszer készítettem el, mindenkinek ízlett. Ki fogom próbálni más gyümölcsökkel is.

hozzávalók / 5 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk, kerek tortaformában.
  2. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük robotgéppel.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  4. Több részletben hozzászitáljuk a kakaós-sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  5. Kerek formába simítjuk (az enyém 26 cm), és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  6. Elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét a mézzel összekavarjuk, és óvatosan a tejszínhabhoz kavarjuk.
  7. A kihűlt piskótát kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük eperlekvárral, erre jön a fele krém, sorba rakunk bele felezett epret (kb. 30 dkg), és erre rákenjük a maradék krémet. Megkenjük a piskóta másik belső felét is eperlekvárral, és ráborítjuk a krémre.
  8. A tetejét kirakjuk a maradék eperrel, és leöntjük piros tortazselével.
  9. Hűtőbe tesszük kb. 3 órára.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 102
elküldve: 6
receptkönyvben: 225
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsika81

Mióta szakács: 2012.06.28.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes-mascarponekrémes epertorta, kakaós piskóta eperrel és mascarponés krémmel, epres torta mézes mascarponekrémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vavanya
vavanya Sat, 2017-06-10 20:02

Ez a torta nagyon finom. Eperlekvár híján, én egy pár szem epret még villával összetörtem, és belekevertem a krémbe. Nagyon ízlett a családnak. Könnyű gyümölcsös
édesség. Köszönöm a receptet.

624
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 csomag
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
méz 3 ek
eper 30 dkg
eperlekvár 2 ek
tortazselé 1 csomag
víz 3 dl
eper 40 dkg