Nosalty Logó

Fehércsoki mousse mangóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Fehércsoki mousse mangóval
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mousse-hoz

A mangó raguhoz

Összesen 598 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mousse-hoz

A mangó raguhoz

Összesen 2390 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mousse-hoz

A mangó raguhoz

Összesen 182 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 598 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    134.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2561.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.9 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    532 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    907 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1989 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 2390 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A mousse-hoz

A mangó raguhoz

Elkészítés

A mousse-hoz

  1. A fenyérfüvet kis darabokra vágjuk, egy kicsit szét is nyomkodjuk, és a tejjel felfőzzük. Tűzről levesszük, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
  2. A csokoládét durvára aprítjuk, vízfürdőben felolvasztjuk. Hűlni hagyjuk.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  4. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk.
  5. A tejet rászűrjük a cukorral elkavart tojássárgákra, és gőzfürdőben sűrű krémmé verjük. Hozzáadjuk a kicsavart zselatint és felolvasztjuk a meleg krémben.
  6. Hozzákeverjük a folyékony csokoládét, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd óvatosan hozzákeverjük először a tejszínt, majd a tojásfehérje habot.
  7. A krémet 4 pohárba osztjuk, és kb. 4 órára hidegre tesszük.
  8. A mangót meghántjuk, a húst a magról levágjuk, majd kockákra vágjuk. A mangót 3-4 ek vízzel, a gyömbérrel és a paprikával közepes tűzön kb. 10 percig főzzük. Mézzel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
  9. Tálalás előtt a mangó ragut elosztjuk a csokoládé mousse-ra.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4522
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A mousse-hoz keverhetünk esetleg 2-3 ek kókuszreszeléket, vagy kókuszlikőrt.

Hozzászólások

Hozzávalók

A mousse-hoz

A mangó raguhoz

Címlapról ajánljuk

Még egy nagyon jó okunk van rá, miért ne egyél...

A gyorsételek jórészt egészségtelenek, ezért mindenki tudja, hogy fogyasztani őket csak mérsékelten érdemes. Egy friss kutatás azonban most még egy okot tett hozzá az eddigiekhez, ami ismét alátámasztja, miért ne egyél sok gyorskaját: az állati termékekben, alkoholban és cukorban gazdag étrend elpusztítja a jó baktériumokat a gyomrodban, és gyulladást okoz.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.