Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-málnás mousse

Citromos-málnás mousse
Citromos-málnás mousse
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, légiesen könnyű, gyümölcsös desszert.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnát botmixerrel pürésítjük, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk.
  2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  3. A túrót, a mascarponét, a porcukrot, a likőrt, a citromlét és citromhéjat simára kavarjuk.
  4. A kicsavart zselatint egy kis lábasban felolvasztjuk, 4 evőkanál túrós masszát hozzákeverünk, majd a maradék túrós masszához keverjük.
  5. A málnapüréből 3 ek félreteszünk, a maradékot a túrós masszához keverjük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a kocsonyásodó krémhez keverjük.
  7. Három desszertgyűrűt egy tálcára helyezzünk, a krémet elosztjuk a 3 desszertgyűrűbe, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük. A desszertet tálcára borítjuk, és a maradék málnapürével tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 56
össznézettség: 1 054
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 3 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

málnakrém, málnahab, gyümölcskrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

515
málna 300 g
lapzselatin 3 db
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
limoncello 2 ek
tehéntúró 150 g
mascarpone 75 g
porcukor 50 g
habtejszín 200 g