Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pisztáciás mousse

Pisztáciás mousse
Pisztáciás mousse
35 perc / előkészület: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajánlom minden édesszájú csokiimádónak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 75 g pisztáciát az univerzális aprítóban finomra darálunk.
  2. A csokoládét apróra feldaraboljuk, vízfürdőben felolvasztjuk, egy kicsit hűlni hagyjuk.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgákat a vaníliás cukorral kb. 8 perc alatt krémesre keverjük.
  5. A folyékony csokoládét és a darált pisztáciát a tojássárga krémhez keverjük. Adagonként óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert habot.
  6. A mousset 4 pohárba töltjük. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  7. 1 ek pisztáciát durvára felvágjuk.
  8. Tálalás előtt a mousse-t megszórjuk a darabos pisztáciával.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 859
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis-pisztáciás krém, fehér csokoládékrém pisztáciával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Loni
Loni / Loni Sat, 2012-04-28 15:59

Életem legfinomabb étele. De tényleg, imádom a pisztáciát.

415
pisztácia 75 g
fehér csokoládé 150 g
tojás 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
pisztácia 2 dkg