Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros-tejszínes medvehagymakrémleves

Fehérboros-tejszínes medvehagymakrémleves
Fehérboros-tejszínes medvehagymakrémleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy klasszikus krémleves. Könnyű, gyors és finom.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat felvágjuk.
  2. Egy fazékban vajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a krumplit és a zöldségeket, felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, fűszerezzük.
  3. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a medvehagymát és az újhagymát, beleöntjük a bort, beleszórjuk a lisztet.
  4. A sajtot lereszeljük.
  5. A levest botmixerrel összekeverjük, beleöntjük a főzőtejszínt, majd visszatesszük a tűzhelyre, épp csak rottyantunk rajta egyet.
  6. A toastot megpirítjuk, kockára vágjuk.
  7. Tálalunk. Merünk a levesből, rátesszük a toast darabokat, megszórjuk sajttal, díszítjük medvehagymalevéllel és virágbimbóval.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 416
elküldve: 5
receptkönyvben: 88
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes medvehagyma leves, zöldséges medvehagyma krémleves, tejszínes medvehagyma krémleves pirítóssal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vtimi74
vtimi / vtimi74 Sun, 2015-04-19 19:44

Egyik nap mindenképpen kipróbálom, nagyon kíváncsi vagyok, szerintem nagyon finom lehet! Köszönöm a receptet!

435
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 db
újhagyma 3 db
fokhagyma 3 gerezd
medvehagyma 2 csokor
burgonya 1 db
sárgarépa 1 db
zeller 0.5 kis db
víz 5 dl
leveskocka 1 db
zellerlevél 2 db
petrezselyem 6 szál
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
fehérbor 1 dl
finomliszt 2 csapott ek
főzőtejszín 2 dl
parmezán sajt 5 dkg
toast kenyér 3 szelet