Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

20 perces tejszínes gombaleves

20 perces tejszínes gombaleves
20 perces tejszínes gombaleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismerőstől kaptam a receptet, tényleg nagyon gyors, egyszerű és finom. 

hozzávalók / 4 adag

  • 500 g champignon gomba
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • 5 dl főzőtejszín
  • 5 dl tej
  • 1,5 ek keményítő
  • vaj
  • só, bors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát felvágjuk, a hagymával vajon megpirítjuk, kb. 5 percig
  2. Hozzáadjuk a zöldség alaplét, tejszínt, tejet és a kakukkfüvet, majd fedő alatt, lassú tűzön 10 percig főzzük. 
  3. Ezután levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a kevés hideg vízben feloldott keményítőt, majd még egyszer felforraljuk.
  4. Tetejére tehetünk megpirított hagymát, petrezselymet, bacont. Természetesen melegen tálaljuk.:) 
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 65 246
elküldve: 9
receptkönyvben: 254
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Lekvárosbőrkabát

Mióta szakács: 2012.11.21.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

20 perces mennyei gombaleves, tejszínes gombaleves, gyors gombaleves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Párom szakácsnője
Párom szakácsnője Thu, 2015-06-11 18:20

Koszonom! Isten tudja miota keresem eme meses receptet. Pont olyan, mint amit egyszer ettem egy vendegloben! Ajanlom kiprobalasra, a recept alapjan tuti kedvenc lesz, mint ahogy nekem is.

ShinySun
ShinySun Sun, 2015-03-01 22:20

Isteni finom! Köszi a receptet!
Szokásomhoz híven kicsit módosítottam rajta... :) Ám, az alapokat meghagytam.
Zöldség alapléből kb.2dl ment bele, és barnacsiperke + laska, felesben. Mesésen finom lett!

seniponi
seniponi Sun, 2015-03-15 23:19

Szia!

Orulok, hogy izlett :) A recept el van irva (pedig biztos nem fel dl-t irtam, fel LITER zoldseg alaple kell bele!)

FoxAlfa1
FoxAlfa1 Fri, 2014-02-21 22:08

Az a 0,5 dl zöldség alaplé kissé kevésnek tűnik; az csak egy féldeci, ami konyakból is kevés, nemhogy alapléből. 0,5 liter inkább megtenné. És a félliter tejszín kissé megdrágítja, úgyhogy én egy jó nagy adag (vagy félliter) minőségi tejfölt használtam. így kissé vaskosabb lett, de legalább nem kellett berántani, vagy liszttel/keményítővel "megvastagítani"

seniponi
seniponi Sun, 2015-03-15 23:16

Szia!

Bocsi a kesoi valaszert :) Szerintem elirtak, mert fel liter kell bele, nem fel dl :)

hajnimami
hajnimami Mon, 2014-01-06 13:50

Szia!Szerintem,ha sűríteni akarod nagyon,pici lisztes habarás,vagy krumpli is megteszi.

angina
angina Thu, 2014-01-02 19:00

Szia! Érdeklődnék,hogy konzerv gombából is jó a leves? Illetve kihagyható a keményítő? Nincs itthon éppen :-)! Köszönöm válaszod!

sugiponi
Lekvárosbőrkabát / sugiponi Thu, 2014-01-02 19:30

Szia!

Konzervbol meg nem probaltam, nyilvan a friss biztos jobb, de konzervbol sem lehet szornyu :) a kemenyito elhagyhato, anelkul picit higabb lesz! Sok sikert, remelem izleni fog! :)