r
Nosalty Logó

Fehérboros-tárkonyos csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kiss Móni
Fehérboros-tárkonyos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 768 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3836 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 768 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.6 g

Zsír

  • Összesen
    262.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1041 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3918.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2160 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1515.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 3836 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét jól megmossuk, majd a bőrét lehúzzuk, majd még egyszer megmossuk, és besózzuk.
  2. Fogunk egy tepsit, az aljára olajat teszünk, és belerakosgatjuk a csirkéket.
  3. A krumplit megpucoljuk, megmossuk majd négyfelé vágjuk, és rászórjuk a csirkére.
  4. A fokhagymátmegpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk, majd a paprikát megmossuk és felkarikázzuk, és a fokhagymával együtt a csirkére szórjuk.
  5. Megszórjuk az egészet tárkonnyal. A fehérbort alálocsoljuk.
  6. Letakarjuk alufóliával, és kb. 30 percet puhítjuk, pároljuk.
  7. Majd levesszük a fóliát, és kb. 35 percig sütjük, közben a szaftjával locsolgathatjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12775
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Nemrég találtam erre a receptre, hát fogtam, és kipróbáltam. Sikere volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek