r
Nosalty Logó

Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon

Hobbychef
Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

754
Kalória
19.9g
Fehérje
30.6g
Szénhidrát
59g
Zsír
327g
Víz
148g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 754 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1905.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    327 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2770 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 754 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    176.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5715.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    834 mg
  • Nátrium
    4326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    981 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8320 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8311 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 2264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat előfőzzük.
  2. Közben egy kizsírozott serpenyőbe elterítjük a káposztát, megszórjuk bőségesen borssal és köménnyel.
  3. Ráhelyezzük a hurkákat és a kolbászt, mindkét oldalán villával megszurkálva.
  4. Mellé helyezzük a megpucolt, és cikkekre vágott céklákat.
  5. Vágunk 3 szelet szalonnát, bevagdossuk, és kettőt ráteszünk a hurkákra.
  6. Megpucoljuk a krumplikat, felvágjuk, és a serpenyőbe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk a céklákat és a krumplikat, a céklára köményt is szórunk.
  7. A krumplikra tesszük a harmadik szelet szalonnát, letakarjuk egy alufóliával, és berakjuk a 180 C fokra melegített sütőbe, és légkeverésen 30 percig sütjük. Levesszük a fóliát, a szafttal meglocsolunk mindent, további 30 percig sütjük. Időnként meglocsoljuk. Grill fokozaton 200 C fokon tovább sütjük 20 percig, félidőben újra meglocsoljuk, és öntünk rá fehérbort.
  8. Tálalunk. A tányérra helyezzük a hurkák, a kolbász és a körítés felét. Locsolunk rá egy kevés szaftot.
  9. Fehérborral fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Miután az idő késő ősziesre fordult, sőt már 0 C fok alatti éjszakákat jeleznek, ez az étel ideális.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek