r
Nosalty Logó

Füstölt libakolbász házilag

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mártika és Feri
Füstölt libakolbász házilag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1347 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 16154 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 160 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4894.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    2604 mg
  • Nátrium
    1792 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 1347 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2277.2 g

Zsír

  • Összesen
    714.6 g
  • Telített zsírsav
    279 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    8400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58733.4 g
  • Cink
    235 mg
  • Szelén
    1682 mg
  • Kálcium
    1350 mg
  • Vas
    260 mg
  • Magnézium
    2424 mg
  • Foszfor
    31250 mg
  • Nátrium
    21500 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    6836.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1496 micro
  • B6 vitamin:
    64 mg
  • B12 Vitamin:
    49 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    723 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    429 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3106 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1200 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    3140 micro
  • β-crypt
    742 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2275 micro
Összesen 16154 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libát gondosan megtisztítom a toktól, majd bőrével, hájával együtt feldarabolom, és kicsontozom. (Az összegyűlt csontokat forrásban lévő vízbe dobva 5 percig főzöm, majd lecsöpögtetve a mélyhűtőbe teszem, mert leveshez felhasználható.)
  2. Az összes libahúst, bőrt és zsírt kétszer átdarálom, majd a fűszerekkel alaposan összegyúrom.
  3. Egy éjjelen át hűvös helyen pihentetem, majd másnap újra összegyúrom.
  4. Kolbásztöltővel betöltöm az átmosott és felhasználásig langyos vízben tartott sertésbélbe. 15-15 centiméterenként egyet-egyet csavarok a betöltött kolbászon, és páronként elvágom.
  5. Az ily módon készített páros kolbászokat egy rúdra felakasztom, és néhány órán keresztül szellőztetem.
  6. Ezután hideg, gyenge füstön addig füstöltetem, amíg szép piros nem lesz.
  7. A füstölt kolbászt nedvszívó papírba csomagolva hűvös helyen akár több hónapig is eláll.
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 14020
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 26.

Ajánló

"Ki Márton napján libaételt nem eszik, hozzá jóféle idei újbort nem iszik, biz nagy lészen annak az új esztendőben baja, mer' nem lészen asztalán étele, és nem lészen hordójában bora, s annak álla bíz felkopik, torka szomjan marad, együk hát a Márton napi libamadarakat…” Borajánlat: Márton napi újborok („Juhász” primőr rozé, „Vylyan” Bogyólé újbor)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Füstölt libakolbász házilag
Mártika és Feri 107 recept

Jó urunk, Márton, hadd vigadjunk egy kicsit; Tiszteletedre és az akaratod szerint, Legyen bor kupáinkban, sok lúd az asztalon Sütött, főzött ludak, de egy egész halom. A középkorban Márton napja az egyik legnépszerűbb ünnep volt, a népszokások egészen a 20. század közepéig éltek, napjainkban pedig a Márton-napi libafogyasztás éli reneszánszát. Amennyiben követni kívánjuk a hagyományokat, úgy 11 hó 11-én, 11 óra 11 perckor tálaljuk a frissensültet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek