r
Nosalty Logó

Fehérboros csirkemáj zellerpürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Fehérboros csirkemáj zellerpürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Csirkemáj

Zellerpüré

Összesen 704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Csirkemáj

Zellerpüré

Összesen 2113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Csirkemáj

Zellerpüré

Összesen 141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    354 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5836 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1004 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5819 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    155.3 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3787.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    2091 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17508 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3012 micro
  • Kolin:
    1055 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17457 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 2113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1172 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Csirkemáj

Zellerpüré

Elkészítés

Csirkemáj

  1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A csirkemájat mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  3. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a csirkemájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd forgassuk alaposan össze.
  4. Ezután pároljuk pár percig, majd öntsük fel a borral, résnyire fedjük le a serpenyőt, és főzzük 10-15 percig, hogy a máj átsüljön, és a szaftja kissé besűrűsödjön. (arra figyeljünk, nehogy túl sokáig süssük, mert a máj megkeményedik) Az elkészült májat tálalásig tartsuk melegen.

Zellerpüré

  1. A zellert pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel annyi enyhén sós vízzel, hogy ellepje, majd főzzük puhára. Amikor puhára főtt szűrjük le.
  2. A leszűrt zellerhez adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük jó simára, habosra.
  3. Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a zellerpürét, helyezzük rá a csirkemájat, locsoljuk meg a szafttal, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá, salátát, uborkát, savanyúságot.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 257
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Csirkemáj

Zellerpüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek