Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert máj chilis spenóttal

Baconbe tekert máj chilis spenóttal
Baconbe tekert máj chilis spenóttal
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki ismeri a baconbe göngyölt májat, ezzel a spenótos körettel kiegészítve, finom, könnyű, üdítő vacsora.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájakat megmossuk. Hagyjuk nagy darabokban, ahogy a hentesnél megvettük, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjűk, majd a bacon szalonnával begöngyöljük őket, a húsalaplével vagy ízlés szerint a fehérborral meglocsoljuk , majd előmelegített sütőben megsütjük.
  2. A spenótot alaposan megmossuk, majd egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, az olajra szórjuk a chili paprikát és a vékonyra szeletelt fokhagymát, megfuttatjuk az olajon, majd rádobjuk a spenótot, 1-2 perc alatt elkészül.
  3. Az elkészült májat a spenót ágyon tálaljuk.
  4. A sót szándékosan nem írtam - jótanács, hogy mind a májat, mind pedig a spenótot, ha már elkészült, akkor érdemes megsózni - , a máj ha sütés előtt sózzuk, megkeménykedik, kiszárad, a spenót pedig levet enged, és összeesik.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 315
elküldve: 1
receptkönyvben: 171
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

DrPepe

Mióta szakács: 2012.01.10.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

göngyölt máj spenóttal, fokhagymás spenót baconos májjal, csirkemáj baconnal és spenóttal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MakkMarcsi21
MakkMarcsi21 Sun, 2013-09-29 17:27

Elkészítettem, nagyon finom lett.
A májat nem ízesítettem semmivel sem, de a tetejére tettem 3-4 vékony karika fokhagymát, és úgy göngyöltem fel. Fogpiszkálóval átszúrtam és így sütöttem lassú tűzön pirosra mindkét oldalát! Csodás kaja! :)

MakkMarcsi21
MakkMarcsi21 Sun, 2013-09-29 12:21

Kipróbálom...
( Zárójelben írom, hogy a májat nyugodtan lehet sózni, fűszerezni, mert csak a 4 lábúak mája keményedik meg. a cs. máj nem. :)
Köszönöm a receptet.

431
csirkemáj 60 dkg
spenót 50 dkg
bacon 20 dkg
kakukkfű 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
alaplé 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint