r
Nosalty Logó

Májrakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Májrakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 936 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1871 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 161 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2301.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    12502 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1214 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12304 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    2235 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1460 micro
Összesen 936 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4602.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    1795 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    25003 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    60 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2428 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24608 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    4471 micro
  • β-crypt
    492 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2920 micro
Összesen 1871 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2136 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat keskeny csíkokra vagdossuk. A rozskenyeret nagyon vékony kis szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A kápia paprikát (amikor van a piacon, lehetőség szerint mindenbe teszek) nagyobb kockákra daraboljuk. Jópofa színfolt az ételekben.
  2. Két kanál olajon a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a kápiát. Ezután a lángot kicsit nagyobbra vesszük, rádobjuk a májcsíkokat, megpirítjuk. Megfűszerezzük sóval, borssal, friss kakukkfűvel (ezt is mindig használok, amikor csak lehet). A végén rászórjuk a felaprított petrezselymet.
  3. Egy fedeles jénai edény alját megkenjük egy kis olajjal, beterítjük a kenyérszeletekkel, ráöntjük a májas ragut. Befedjük a kenyér szeletekkel. Csak egy sor legyen, nem kell több!
  4. A tejfölbe belekeverjük a tojást, picit megsózzuk, és ráöntjük rakottasra.
  5. Előmelegített sütőben, lefedve kb. 25 percig sütjük, a végén pár percre levesszük a fedelet, hogy színt kapjon. Savanyúsággal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2175
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májrakottas
Pogácsa 381 recept

Frank Júlia csodás Disznótorban című szakácskönyvében találtam a receptet, amit szokásomhoz híven megint átvariáltam. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek