Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás majorannás csirkemáj

Hagymás majorannás csirkemáj
Hagymás majorannás csirkemáj
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető ételt kerestem. A napokban volt tészta, főzelék, krumpli, és változatosságra vágytam. Ekkor jutott eszembe, hogy mennyire szeretem a friss csirkemájat, amely már elég régen volt. Jól bevált családi receptet használtam, ez volt az az étel, ahol a csirkemájat megszerettem.

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 cs főzőtasakos rizs (2x125 g)
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 0,5 dl étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 g majoranna
  • 3 mk só
  • 3 mk őrölt fekete bors
  • 1 mk őrölt chili paprika
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük melegedni a rizsnek a vizet, picit megsózzuk. (Én olyan edényben főzöm, amire párolóedény tehető.)
  2. Megpucoljuk a hagymát, és fél karikákra vágjuk, majd az étolajon egy nagy serpenyőben (akár wokban) pirítani kezdjük.
  3. Miközben pirul a hagyma, a csirkemájat kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Közben amikor felforr a rizsnek feltett víz, beletesszük a 2 főzőtasakos rizst, az edényre tesszük a párolót, és a párolóba a zöldborsót.  (Akinek nincs ilyen edénye megfőzheti a borsót külön edényben is, vagy esetleg már puha, konzerv zöldborsóval is készítheti, így a főzési lépés kimarad. Fel lehet használni maradék rizi-bizit is. Ebben az esetben a májhoz való keverés előtt mikróban felmelegítjük a rizi-bizit.)
  5. Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, a sót, borsot, chili paprikát, majorannát és a karikákra vágott fokhagymát.
  6. A májat kb. 8-10 percig sütjük, közben kevergetjük, hogy mindenhol megpuhuljon.
  7. Mire a máj elkészül, a zöldborsó és a rizs is puha. Az egészet jól összekeverjük, és már tálalható is!
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 658
elküldve: 7
receptkönyvben: 113
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Somikatus

Mióta szakács: 2013.04.28.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

májas rizi-bizi, zöldséges rizs csirkemájjal, hagymás csirkemáj borsós rizzsel, csirkemájas rizs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!