r
Nosalty Logó

Hagymás majorannás csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Somikatus
Hagymás majorannás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1980.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    921 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 530 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7920.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2010 mg
  • Nátrium
    5029 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16569 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3686 micro
  • Kolin:
    1042 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    1333 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    5032 micro
Összesen 2118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1383 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. Feltesszük melegedni a rizsnek a vizet, picit megsózzuk. (Én olyan edényben főzöm, amire párolóedény tehető.)
  2. Megpucoljuk a hagymát, és fél karikákra vágjuk, majd az étolajon egy nagy serpenyőben (akár wokban) pirítani kezdjük.
  3. Miközben pirul a hagyma, a csirkemájat kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Közben amikor felforr a rizsnek feltett víz, beletesszük a 2 főzőtasakos rizst, az edényre tesszük a párolót, és a párolóba a zöldborsót. (Akinek nincs ilyen edénye megfőzheti a borsót külön edényben is, vagy esetleg már puha, konzerv zöldborsóval is készítheti, így a főzési lépés kimarad. Fel lehet használni maradék rizi-bizit is. Ebben az esetben a májhoz való keverés előtt mikróban felmelegítjük a rizi-bizit.)
  5. Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, a sót, borsot, chili paprikát, majorannát és a karikákra vágott fokhagymát.
  6. A májat kb. 8-10 percig sütjük, közben kevergetjük, hogy mindenhol megpuhuljon.
  7. Mire a máj elkészül, a zöldborsó és a rizs is puha. Az egészet jól összekeverjük, és már tálalható is!
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 23431
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

Gyorsan elkészíthető ételt kerestem. A napokban volt tészta, főzelék, krumpli, és változatosságra vágytam. Ekkor jutott eszembe, hogy mennyire szeretem a friss csirkemájat, amely már elég régen volt. Jól bevált családi receptet használtam, ez volt az az étel, ahol a csirkemájat megszerettem.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!