r
Nosalty Logó

Fehérboros-chilis-fokhagymás tintahalkarikák

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Fehérboros-chilis-fokhagymás tintahalkarikák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tintahalhoz

A krumplihoz

Összesen 511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tintahalhoz

A krumplihoz

Összesen 1021 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tintahalhoz

A krumplihoz

Összesen 77 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2591.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    949 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5183.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    2199 mg
  • Nátrium
    1898 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 1021 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

A tintahalhoz

A krumplihoz

Elkészítés

A tintahalhoz

  1. A krumplikat feltesszük főni. A fokhagymát, petrezselymet aprítjuk. A citromból karikákat vágunk. A tintahalkarikákat jó alaposan több vízben átmossuk.
  2. A krumplikat megpucoljuk, felkarikázzuk, olívaolajon megsütjük.
  3. Közben a tintahalkarikákat olívaolajon megsütjük, majd megfordítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, rávágjuk a chilit, s hozzáöntjük a fehérbort, facsarunk rá citromot.
  4. Amikor mindkét serpenyőben megsültek a hozzávalók, tálalunk.
  5. A tányérra szedünk a tintahalból, locsolunk rá a szószból és a krumpliból, teszünk rá egy szelet citromot, s szórunk rá petrezselymet, a tintahalra pedig facsarunk citromot.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 17361
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Akciósan vettem a tintahalat nagyon kedvező áron - 1500 Ft-ért/kg -, nem lehetett otthagyni. Meg kellett venni, s rögtön el is készítettem.

Hozzávalók

A tintahalhoz

A krumplihoz

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...