r
Nosalty Logó

Fehér csokis epres spirál torta

SüniSüti
Fehér csokis epres spirál torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

444
Kalória
9.4g
Fehérje
52.8g
Szénhidrát
22.7g
Zsír
67.2g
Víz
207.2g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
38.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 4437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    227 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2072 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4382.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1117 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    527.8 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    671.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    426 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    1510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1399 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2198 micro
Összesen 4437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A krém elkészítésével kezdjük, ugyanis annak pár órát pihenni kell a hűtőben, mielőtt felhasználnánk. A tojások sárgáját gőz fölött egy kézi habverő segítségével addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik, ekkor kicsit félretesszük, és a gőz fölött egy másik edényben megolvasztjuk a csokoládét is, majd hozzácsorgatjuk a tojáshoz, így kapunk egy sima masszát. Kicsit hagyjuk hűlni, addig felverjük a tejszínt kemény habbá a habfixálóval együtt. A langyos csokimasszáshoz hozzákanalazzuk a habot, és óvatosan összeforgatjuk. Mikor kihűlt, hűtőbe tesszük.
  2. A behűtött krémet a hűtőből kivéve, gépet használva újra felhabosítjuk, így mehet a díszítőcsőbe, aminek segítségével felvisszük a torta felületére, majd egy simító segítségével szépen lehúzzuk a felesleget.

Krém

  1. A piskótalaphoz a tojásokat feltörjük, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét egy kevés cukorral és sóval kemény habbá verjük, és a sárgáját a maradék cukorral felhabosítjuk. A sárgájás keverékhez a lisztet/kakaóport kanalanként adagoljuk, és alaposan összedolgozzuk. Az így kapott masszát a fehérjével fellazítjuk, és óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze.
  2. Egy sütőpapírral bélelt 40*40-es tepsibe simítjuk a masszát, és 15- 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kész, kivesszük, és azonnal egy tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és tekercs formában feltekerjük a konyharuhába, annak segítségével, így hagyjuk kihűlni. Ez segít abban, hogy ne száradjon ki a tészta, és tekerhető állagú legyen, vagyis ne törjön el menet közben. Mikor kihűlt, megkenjük lekvárral az egyik oldalát, és 6 egyforma csíkot vágunk belőle. A csíkokat csigavonalban feltekerjük, és egyesével egymáshoz illesztjük őket.

Dekoráció

  1. A krémbe nyomkodva felhelyezzük a torta oldalára a babapiskótákat, amiket egy szalaggal összekötünk, így szebb és tartósabb is lesz ;) A maradék krémet pedig kúp alakban a torta tetejére nyomjuk, erre helyezzük virágszirom szerűen a félbevágott eperszemeket kívülről befelé haladva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40*40

Apu 60. Születésnapjára készítettem ezt a tortát, amiben az volt a kihívás, hogy epres legyen, és minél kevesebb tejterméket tartalmazzon.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek