Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér csokis epres spirál torta

Fehér csokis epres spirál torta
Fehér csokis epres spirál torta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apu 60. Születésnapjára készítettem ezt a tortát, amiben az volt a kihívás, hogy epres legyen, és minél kevesebb tejterméket tartalmazzon.

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Dekoráció

Szólj hozzá!

elkészítés

Krém

  1. A krém elkészítésével kezdjük, ugyanis annak pár órát pihenni kell a hűtőben, mielőtt felhasználnánk. A tojások sárgáját gőz fölött egy kézi habverő segítségével addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik, ekkor kicsit félretesszük, és a gőz fölött egy másik edényben megolvasztjuk a csokoládét is, majd hozzácsorgatjuk a tojáshoz, így kapunk egy sima masszát. Kicsit hagyjuk hűlni, addig felverjük a tejszínt kemény habbá a habfixálóval együtt. A langyos csokimasszáshoz hozzákanalazzuk a habot, és óvatosan összeforgatjuk. Mikor kihűlt, hűtőbe tesszük.
  2. A behűtött krémet a hűtőből kivéve, gépet használva újra felhabosítjuk, így mehet a díszítőcsőbe, aminek segítségével felvisszük a torta felületére, majd egy simító segítségével szépen lehúzzuk a felesleget.

Piskóta

  1. A piskótalaphoz a tojásokat feltörjük, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét egy kevés cukorral és sóval kemény habbá verjük, és a sárgáját a maradék cukorral felhabosítjuk. A sárgájás keverékhez a lisztet/kakaóport kanalanként adagoljuk, és alaposan összedolgozzuk. Az így kapott masszát a fehérjével fellazítjuk, és óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze.
  2. Egy sütőpapírral bélelt 40*40-es tepsibe simítjuk a masszát, és 15- 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kész, kivesszük, és azonnal egy tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és tekercs formában feltekerjük a konyharuhába, annak segítségével, így hagyjuk kihűlni. Ez segít abban, hogy ne száradjon ki a tészta, és tekerhető állagú legyen, vagyis ne törjön el menet közben. Mikor kihűlt, megkenjük lekvárral az egyik oldalát, és 6 egyforma csíkot vágunk belőle. A csíkokat csigavonalban feltekerjük, és egyesével egymáshoz illesztjük őket.

Dekoráció

  1. A krémbe nyomkodva felhelyezzük a torta oldalára a babapiskótákat, amiket egy szalaggal összekötünk, így szebb és tartósabb is lesz ;) A maradék krémet pedig kúp alakban a torta tetejére nyomjuk, erre helyezzük virágszirom szerűen a félbevágott eperszemeket kívülről befelé haladva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40*40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 846
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epertorta, babapiskótás epertorta, epres spirál torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

440
tojás 6 db
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
cukor 6 ek
1 csipet
eperdzsem 6 ek
fehér csokoládé 300 g
habtejszín 250 ml
habfixáló 1 csomag
tojássárgája 3 db
babapiskóta 22 db
eper 25 dkg