Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplifőzelék 4. - reform

Krumplifőzelék 4. - reform
Krumplifőzelék 4. - reform
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Napok óta krumplit ennék krumplival, és most főzelék formájában készítettem el!
Gyors és egészséges alapanyagokból készül.
Kell ennél több?

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Számomra feltét nélkül is teljes értékűek a főzelékek, de egy kis fasírttal, vagy sült hússal is finom lehet!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplikat, és egyenlő darabokra kockázzuk (kb 1x2 cm-es darabokra).
  2. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és kb. 3 kiskanál sót teszünk rá.
  3. Megpucoljuk a fokhagymákat, és a babérlevél kíséretében azt is beledobjuk.
  4. Egy pohárban elkeverjük a lisztet, először nagyon kevés vízzel (ha sok lett a főzőlé, akkor azt is használhatjuk), majd hozzákeverjük a szójajoghurtot és a mustárt. Mindkettőtől kap egy kicsit savanykás ízt.
  5. Amikor már megpuhult a krumpli, akkor kevergetés közben beleöntjük a habarást.
  6. Rottyantunk rajta még néhányat, és már kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 42 449
elküldve: 1
receptkönyvben: 128
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szójajoghurtos krumplifőzelék, reform krumplifőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

238
burgonya 50 dkg
fokhagyma 4 gerezd
szójajoghurt 100 ml
mustár 1 tk
babérlevél 2 db
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint