r
Nosalty Logó

Habos-gesztenyés szelet Olgitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Habos-gesztenyés szelet Olgitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 762 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4566 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 301 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 762 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    310.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5446.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1265 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2262 mg
  • Nátrium
    1461 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 4566 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk;a liszttel elkeverjük a kakaópor és a sütőport, a sütőt előmelegítjük 180 fokosra, a tepsit kikenjük, lisztezzük.
  2. A fehérjékből kemény habot verünk; mikor elkezd keményedni a hab, akkor fokozatosanhozzáadagoljuk a cukrot.A kemény habhoz adjuk a 6 ek kávét, majd felváltva a kakaós-sütőporos lisztet és a tojássárgákat, végül a vanília aromát.
  3. A kész masszát kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk, és az előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. (Én a sütő magasabb falú tepsijébe szoktam rakni, s mikor megsül, kettévágom, így gyorsan megvan a 2 lap. Ha nem így, akkor nagyobb tepsiben a tésztát kétfelé osztva kétszer sütök 1-1 lapot.)
  4. A krémhez a felengedett gesztenyemasszát villával összenyomkodjuk, hozzáadagoljuk a mascarponét, a porcukrot és a rumot/rumaromát.
  5. Felverjük a tejszínt habnak, és fokozatosan a gesztenyés masszához adjuk, szépen belekevergetjük. (Én növényi alapú tejszínt szoktam használni, mert nagy biztonsággal felverődik, és habfixáló sem kell bele.)
  6. A kihűlt lapon elegyengetjük a krémet úgy, hogy néhány kanállal maradjon a süti tetejére is, a csokimáz alá. Rárakjuk a másik piskótalapot, majd megkenjük a maradék kis krémmel.
  7. A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk a csokit a margarinnal, közben fokozatosan hozzákeverjük az olajat. Nem kell túlhevíteni, mert az nem tesz jót a csokinak, csak hogy éppen megolvadjanak a hozzávalók, és viszonylag jól folyós anyagot kapjunk.
  8. A mázzal bevonjuk a süti tetejét, és 1-2 órára hűtőbe tesszük szeletelés előtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 34191
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 18.

Receptkategóriák

Habos-gesztenyés szelet Olgitól
Németi Olga 105 recept

Előző sütikészítésből maradt meg mascarpone és tejszín. Sürgősen el kellett használni, hát ezt sikerült összehozni. A vizes piskótát víz helyett kávéval készítettem, és gesztenyés, habos krémet tettem a lapok közé. Nagyon finom, ugyanakkor nem túl édes, könnyű desszert.

Hozzászólások (8)

Éva-Anyóca

Fincsiség :-O

Németi Olga

Bizony, nagy sikere volt nálunk :D

variirma

Kif?tt kávét kell hozzátenni? Kérlek, hogy írd meg! Lehet, hogy tudnom kellene.....Köszönöm

Németi Olga

Szia! Én rendes presszókávét tettem bele. :D Olga

Kozmane2

Megsütöttöm, isteni finom!! Nagyon kapós lesz biztosan. Köszi a receptet.

cumpus

Valaki elárulja nekem, kérem szépen, hogy egy ilyen isteni receptet miért kell margarinnal elrontani? A margarin fogyasztásra alkalmatlan m?anyag. Igazából az érdekel, hogy miért használ bárki is margarint.

Törölt felhasználó

hát tudod miért? mert olcsóbb, mint a vaj, de azért lehet vele finomat alkotni. miért használ bárki is vanilíás cukrot? vagy rum esszencet vagy satöbbi. hát ezt a kérdést te sem kondolhattad komolyan... arról nem is beszélve, hogy vannak laktózérzékenyek is a világon

cumpus

Szerintem nem lehet, mert rémes az íze, mindenb?l kiérz?dik. De nem az az igaz baj vele, hanem, hogy méreg, betegít... Fogyasztásra alkalmatlan.

Németi Olga

semmi gond, használj vajat.

Törölt felhasználó

Jol hangzik.Szeretnem ma megcsinalni a halaadas unnepere, de mi az a mascarpone? Ilyen magyar szot nem ismerek es gabonafelet sem. Mivel lehet helyettesiteni?

Németi Olga

Kedves meggics! A mascarpone-ról itt olvashatsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Mascarpone

Törölt felhasználó

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy mekkora tepsibe készült ez a süti?

Törölt felhasználó

Engem is érdekelne a tepsi mérete. :-) ???

Törölt felhasználó

Most sütöm, a krém már kész, de a piskótával bajok vannak. Tortaformába tettem, a teteje már mindjárt megég, a belseje meg még mindig híg, pedig már 25 perce sütöm. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Mindjárt meg?rülök.... Lehet én bénáztam el, de most marha pipa vagyok, itt van 23-a este 6 óra és még sehol sem tartok. Azt hiszem ez kuka, és kezdem el?röl. Nem is a pénzt sajnálom, hanem az id?met :( Ráadásul most még a gyerekért is el kell mennem, örülök, ha 8-kor neki tudok állni. Miért pont most állok neki kísérletezni?????? Ezt ezt most jól bebuktam. Viszont a krém ISTENI :)

ircsi1005

Nekem már a második karácsonyon remekel az idén anyum követelte: Gesztenyés sütidet hozzál :) Ezer köszönet érte!!!

Németi Olga

Karácsonyra én is megsütöm. Örülök, hogy tetszik! Kellemes Ünnepeket! Olgi

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Tökéletes házi kenyeret mutatunk, amelyhez még kovász sem kell

Két évvel ezelőtt eddig nem látott iramban kezdtek el otthon kenyeret sütni az emberek. Sütöttünk kovásszal, élesztővel, kovász és élesztő nélkül szódabikarbónával. Mindent bevetettünk annak érdekében, hogy ne legyen hiány a mindennapi kenyerünkből. A Nosalty szakácsa és házipékje, Gábor most egy elképesztően gyönyörű kovászmentes kenyeret mutat nektek.

Nosalty

További cikkek

Ezt a táblát mostantól minden boltban látni fogod

Kedden lép életbe a Magyar Kormány által bevezetett élelmiszerstop. Február 1-től hat alapélelmiszer árát fagyasztják be az üzletekben, erről pedig minden boltnak már a belépéskor tájékoztatnia kell a vásárlókat.