r
Nosalty Logó

Fantás süti 3. - mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
palice
Fantás süti 3. - mákos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1194 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4777 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 191 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4209.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1870 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 1194 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    214.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16836.3 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    7482 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    1476 mg
  • Foszfor
    5586 mg
  • Nátrium
    1953 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.1 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    998 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 4777 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a nyolc tojássárgáját kikeverjük a nyolc ek cukorrral.
  2. A nyolctojásfehérjét felverjük habbá, és összekeverjük acukros tojássárgájával.
  3. Ezután belekeverjük a nyolc kanál lisztet és a zacskó sütőport.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és aranyszínűre sütjük.
  5. Kiborítjuk egy tálcára, és hagyjuk hűlni.
  6. Ameddig hűl a tészta, elkészítjük a mákos krémet. Az 500 ml tejbe belekavarjuk a mákot, a vaníliás cukrot és a 6 ek cukrot (ízles szerint), jól összefőzzük legalább 10 percig.
  7. Még melegen rákenjük a kihűlt tésztalapra, egyenletesen elsimítva. Hűvös helyre tesszük, ameddig elkészül a teteje.
  8. A fantás tetőhöz a 2 zacskó pudingport összekeverjük a3 ek cukorral és az üdítővel. Simára keverjük, ésfelfőzzük.
  9. 10 percig főzzük, és meg melegen ráöntjük a mákos krémre, mertgyorsan megköt, és nem lehetveledolgozni.
  10. Legalább 2 óráthűtjük a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26X32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 32882
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 06.

Ajánló

Mákimádóknak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szülinapi bulin láttam egy mákkrémes sütit és egy fantás sütit. Nem kóstoltam egyiket sem, de otthon fantáziálgattam, hogy mi lenne, ha összekeverném a belőlük tetszetős hozzvalókat :P?! Így született meg a jelenlegi süti :D.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek