r
Nosalty Logó

Fánk 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BlueVelvet
Fánk 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1955 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 7824 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 424 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1955 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    499.4 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    218 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.9 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 7824 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 424 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót,a porcukrot, a tojássárgákat, belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntjük a rumot. (Az élesztőt nem kell külön felfuttatni.)
  2. A langyos tejet fokozatosan öntjük bele, és az egészet jól összekeverjük.
  3. Ezután az olvasztott vajat adjuk hozzá, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.
  4. Konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  6. Lisztbe mártott éles fánkszaggatóval kiszaggatjuk (egy pohár is megteszi), ;-) és konyharuhával letakarva újra kelesztjük.
  7. Ezután a fánkok közepét kézzel benyomjuk (később ide tesszük a lekvárt).
  8. Közepesen forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Ha elkészültek, papírtörlőre téve lecsepegtetjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 53145
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 12.

Ajánló

Frissen, langyosan a legfinomabb, de hidegen is kitűnő, vagy mikróban újramelegítve, mert nem szárad ki.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fánk 5.
BlueVelvet 6 recept

Anyósomtól kaptam a receptet, aki már régóta süt fánkot, és sokfélét kipróbált már. Ennek az állagát találta ő is a legjobbnak. Azért is más, mint a többi fánk recept, mert az élesztőt nem kell külön felfuttatni, csak rámorzsolni a lisztre. 35 db lesz belőle.

Hozzászólások (37)

Törölt felhasználó

Nagyon szeretem a fánkot, de vasárnap reggel is inkább mikszelt gyümolcs. Szerintem a 3O_as évek után is jó lenne megtartani a vonalunkat.

Törölt felhasználó

Ez milyen hozzászólás?? Akkor mit keresel a fánknál? Ha 30 év felett ezen múlik az alakod, akkor nem a fánk a hibás.. Ma kipróbálom, a férjem régóta nyúz, hogy süssek fánkot.. A rumot el lehet hagyni?? Nincs itthon:(

Törölt felhasználó

Kedves Nagy Eva V! A rum, vagyis alkohol azért kell a tésztába, mert úgy nem szívja magába az olajat. Valamilyen alkohollal pótold, aminek nincs jellegzetes íze. Üdv: Mrs Smith

BlueVelvet

Kedves Julianna! Én sem igazán értem, hogy mi köze van egy ilyen hozzászólásnak a fánkrecepthez?! Még ha egy fogyókúrás oldalra írtál volna...

BlueVelvet

Kedves Nagy Eva V! Kíváncsian várom, hogy sikerült a fánk! Számolj be róla mindenképpen!

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet,és ma még kifogom próbálni.

Törölt felhasználó

Ma elkészítettük a fánkokat e recept alapján, szuper lett! Köszönöm szépen! Egy aprócska megjegyzés - "csak" 24 db-ot sikerült kisajtolni - de ezt a mi mohóságunknak köszönhetjük, mert jó nagy darabokat szaggattunk :D Csak ajánlani tudom! További szép napot!

BlueVelvet

Örülök, hogy ízlett!!! Igen, nekem úgy lett 35 db, hogy egy átlagos méret? pohárral szaggattam, nem pedig a nagyobb méret? fánkszaggatóval. :))

Törölt felhasználó

Isteni! Életem eddigi legtökéletesebb fánkjait sütöttem meg a recepted alapján! Köszönöm!!!!!! Bár kicsit változtatnom kellett a recepten, mert nem volt itthon rum, csak barack lik?r, de mivel barack lekvárral kentem meg nem is tünt fel nagyon!

Törölt felhasználó

Köszönöm!!! Fantasztikus ez a fánk recept. Nagyon egyszer? elkészíteni és isteni finom!! Nem szárad ki. Nem szerettem fánkot sütni, mert mindig tocsogott az olajtól. Bár enni imádtam:) Nagyon jó az ötlet, hogy alkohol kell bele. Nem tudtam, hogy ez akadályozza meg, hogy felszívja az olajat. Nekem nem volt itthon rum, ezért a férjem ánizs pálinkájából csentem el egy keveset. Bevált!!! Az ízén nem érz?dött, de az olaj felszívódását megakadályozta..

Törölt felhasználó

Ha a recept szerint állítja valaki össze a tésztát, kezelhetetlen ragacs lesz bel?le, kizárt dolognak tarto, hogy ebben a formában ez valaha jól sikerült. Elrontotta az egész napunkat, sajnálom hogy olyanok is irnak ide receptet akik nem biztosak a dolgukban. Az egész egy nagykalap .......... lett.

BlueVelvet

Kedves Pagoda! Igazából nem is értem hogy állíthatsz olyat, hogy nem vagyok biztos a dolgomban. Többször megsütöttem már ezt a receptet, mindig sikerült, többek között lásd a fényképen az eredményt. Ezen kívül talán olvasd el a fenti pozitív hozzászólásokat. Ha annyira sz... a tészta, akkor miért tudták jó páran megsütni, és dicsér? véleményeket írni róla???? Esetleg azon kéne elgondolkodnod, hogy mit csinálhattál rosszul, hogy neked nem sikerült!? Üdv, BlueVelvet

Törölt felhasználó

Nem biztos a dolgában? Te láttad a képet.....? És a hozzászolásokat? Az ne is kezdjen sütni aki "nem biztos a dolgában"! Miután hozzátettem a vajat nekem is furcsa volt de a vége isteni lett!!! Csak ajánlani tudom, ha pedig kezd? vagy azt ajánlom ne add fel.

toriadri

Nagyon jó a recept!! Els?nek megcsináltam nekünk nem volt elég édes ezért legközelebb 5 ek cukrot raktam bele és utána már isteni lett! Merem ajánlani mindenkinek!!! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Nagyon jó lett a fánk!!!Köszi a receptet!Nekem se volt rumom,pálinkával csináltam:D Pagoda meg szerintem a vajas résznél lep?dött meg hogy ragad. Ja és az összehasonlítás:Nekem 21 db fánk jött ki szagatóval.A péknél 1 db 80 ft-21db1680 ft sajátmagamnak:21db fánk 500 ft ból jött ki. Énis csak ajánlani tudom!!!!

Törölt felhasználó

Sziasztok. Nekünk csak fehérbor van itthon épp, azzal is jó lehet. Nem túl nagy az alkohol százaléka. Köszi. boresuta

Törölt felhasználó

hupsz, bocsánat, az el?bbi kérdés lett volna. Szóval fehérborral is jó lehet??

Törölt felhasználó

Életem els? fánkja, ami egyb?l remekül sikerült! (: Köszi a receptet, nagyon finomlett.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az egekbe szökik egy alapzöldségünk ára

Sajnos nem áll meg az élelmiszerek árának emelkedése: egyre több termék lassan a nehezen megfizethető kategóriába kerül. Ez történt most a szinte mindennaposan fogyasztott zöldséggel, a krumplival is.