r
Nosalty Logó

Fánk 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BlueVelvet
Fánk 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 7824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    499.4 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    218 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.9 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 7824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót,a porcukrot, a tojássárgákat, belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntjük a rumot. (Az élesztőt nem kell külön felfuttatni.)
  2. A langyos tejet fokozatosan öntjük bele, és az egészet jól összekeverjük.
  3. Ezután az olvasztott vajat adjuk hozzá, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.
  4. Konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  6. Lisztbe mártott éles fánkszaggatóval kiszaggatjuk (egy pohár is megteszi), ;-) és konyharuhával letakarva újra kelesztjük.
  7. Ezután a fánkok közepét kézzel benyomjuk (később ide tesszük a lekvárt).
  8. Közepesen forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Ha elkészültek, papírtörlőre téve lecsepegtetjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 55073
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 12.

Ajánló

Frissen, langyosan a legfinomabb, de hidegen is kitűnő, vagy mikróban újramelegítve, mert nem szárad ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BlueVelvet 6 recept

Anyósomtól kaptam a receptet, aki már régóta süt fánkot, és sokfélét kipróbált már. Ennek az állagát találta ő is a legjobbnak. Azért is más, mint a többi fánk recept, mert az élesztőt nem kell külön felfuttatni, csak rámorzsolni a lisztre. 35 db lesz belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...