Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos fánk baracklekvárral

Szalagos fánk baracklekvárral
Szalagos fánk baracklekvárral
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a baracklekvárral töltött fánk nagy kedvenc. A kisfiam rengeteget meg tud enni belőle.

Aki esetleg nem szereti baracklekvárosan, megszórhatja porcukorral is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk az egészet 5 percet kelni.
  2. A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, és a közepébe öntjük a megkelt élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük.
  3. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszaggatjuk, majd újra 30 percig kelesztjük. Minden fánk közepébe nyomjuk a hüvelykujjunkat, hogy egy bemélyedés keletkezzen.
  4. A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. A sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt.
  5. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki. Mikor egy kicsit hűlt, egy kiskanállal a mélyedéseket megtöltjük baracklekvárral.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 608
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gergely Andrea

Mióta szakács: 2013.02.07.
24 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, lekváros fánk, szalagos fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1865
finomliszt 50 dkg
tej 3 dl
élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
tojássárgája 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
rum 1 teáskanál
napraforgó olaj 7 dl