Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihe-puha fánk sütőben sütve

Pihe-puha fánk sütőben sütve
Pihe-puha fánk sütőben sütve
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (81)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmtől származik a reci, nekünk nagyon ízlik. Pihe-puha. Kevés cukorral és olaj nélkül az igazi. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojásokat elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt is hozzátesszük, és dagasztjuk. Ha ragad, akkor még egy kis liszt mehet bele.
  2. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Nekem kb. 30 db lett ebből a mennyiségből.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk szellősen, mert még kelni fog. Stampedlis pohár aljával mélyedéseket nyomunk a közepébe, ebbe tesszük a kb. mokkáskanálnyi lekvárt. Előmelegítjük a sütőt. Közben még a tepsiben hagyjuk kelni a fánkokat. Gázsütőben 160-165 fokon kb. 20 perc alatt kész. Jó étvágyat. :)
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 421
össznézettség: 318 111
elküldve: 159
receptkönyvben: 2 739
elkészítve: 258/258
Facebookon megjelent: 4

szakács

Galló Lívi

Mióta szakács: 2010.09.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk, sütőben sült fánk, élesztős fánk

Hozzászólások (81)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyevocska
Gyevocska / Gyevocska Fri, 2016-09-30 10:57

Bukta vagy fánk? Szerintem mindenkinek igaza van, de ugyanakkor mégsem. Adott egy alap kelt tészta. Ha szögletes és megtöltöm lekvárral, akkor bukta lesz belőle. Ha kiszaggatom és dióba forgatom, akkor aranygaluska. Ha pedig így készítem, mint ahogy a képen is látható, akkor bizony sütőben sült fánk. Ugyanaz a recept, de mégsem hívhatjuk az aranygaluskát diós buktának :) Úgy hiszem ezen kár vitázni. A recept nagyon jó, én is megsütöttem már többször. Természetesen nem lesz ugyanolyan, mint az eredeti fánk, de a rántott hús sem olyan sütőben sütve, mint zsiradékban. Egyébként az olajjal való megkenés valóban nem rossz ötlet :)

lilibe
lilibe Thu, 2016-09-29 16:42

ez egy finom kalácstészta, de nem fánk. A fánk az olajban sül. Ne csereberéljük a tészták neveit.....

roda88
Roda / roda88 Wed, 2016-02-10 17:22

Nagyon tetszik a fánkod! Az meg főleg, hogy nem kell olajban sütni. A héten kipróbálom. Lenne egy kérdésem:
Villanysütőben is úgy kell, mint a gázsütőben? Hőfok és alul-felül sütés ugyanaz?
Előre is köszönöm a segítséget!

marinegin
Galló Lívi / marinegin Wed, 2016-02-10 17:34

Szerintem a hőfok lehet egy kicsit alacsonyabb, s lehet, hogy egy kicsit hamarabb el is készül az egyenletesebb s gyorsabb sütés miatt.

Phorae
Phorae Sun, 2016-02-07 10:21

Nagyon finomak lettek (bár sokkal kevésbé esztétikus látványt nyújtanak xd)
A közepes méretű pogiszaggatónál kicsit elakadtam és a saját 4 cm átmérőjűmet kicsinek találtam így egy pohárral szaggattam ki az első adagot. ezek hatalmasak lettek , a 2. -3. adagra a pogiszaggatót használtam ,ők meg kicsit kisebbek lettek mint szerettem volna. azt hiszem akkor valahol a kettő közt kell lennie az átmérőnek :D

Keti27
Keti27 / Keti27 Sat, 2016-02-06 14:46

Finom, de tényleg inkább egy (lekváros) bukta. :) én preferálok minden sütőben sütést olaj helyett, ezt is ki kellett próbálni.

marinegin
Galló Lívi / marinegin Wed, 2016-02-10 17:30

Valóban kicsit más, de egyértelmű, hogy nem lehet ugyanolyan. :) Én is imádom az olaj nélkül készíthető alternatívákat. :)

FülöpAndy
Panka80 / FülöpAndy Sun, 2016-01-24 15:34

Szia Lívi!
Muszáj bele a lekvár vagy anélkül is ok? ezután szeretném elkészíteni de nálunk nem mindenki szereti a lekvárt a fánkhoz, ezért kérdezem. Köszi!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-01-18 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.01.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-01-17 02:05

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.01.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

EszMeszTesz
EszMeszTesz Sat, 2016-01-16 16:45

Nagyon finom, de valóban nem az a klasszikus fánk íz.Az értékéből nem von le azért :)
ui.: és legalább lett egy jó kelt tészta receptem :P máshoz is felhasználható :P

Ribpiros
Ribpiros Sun, 2016-01-10 19:26

Valóban finom, puha és ami a legnagyobb előnye az olajban sült fánkkal szemben, hogy nem nehéz a gyomornak! :)

andi.andika
andi.andika Sat, 2016-01-02 20:05

Kedves Lívi!

Az enyém kicsit csámpás kicsit nem olyan szép mint a tied, de annál finomabb lett :) Fánk fun vagyok, de az olajos nekem már nem megy :( Örülök, h ráakadtam a receptedre, taroltam vele így Újév kezdetén. Köszönöm és BUÉK

HNiki86
HNiki86 Tue, 2015-12-15 12:33

Megcsináltam, de én 100% Norbi lisztből. Nagyon finom puha lett még így is, annak ellenére, hogy azért az ebből készített tésztáknak merőben más az állaga. Meg fogom még biztosan csinálni, egyszer fehér lisztből is. Én fele adagot csináltam kezdésnek, amiből lett 15 db.

pirospaprika07
pirospaprika07 Sun, 2015-08-23 14:35

Nagyon finom és könnyen elkészíthető! Nem bíztam magamban, ezért csak fél adagot csináltam, de legközelebb már biztos hogy egy egész adagot fogok készíteni! Köszi a receptet!

dolimon
dolimon Mon, 2015-06-22 12:03

Sziasztok! Valóban jobban hasonlít a buktára, mint a fánkra, de annak nagyon finom!
Én fehér tönkölybúza lisztből készítettem, 160fokon, kb. 15 perc alatt készen lett, alul-felül sütéssel. Tényleg pihe-puha :) ! Legközelebb picivel több cukrot teszek majd bele. Köszönöm a receptet!

dmagdi19640509
dmagdi19640509 Sat, 2015-02-07 15:27

Én most fogom megsütni és nagyon remélem, hogy sikerülni fog, de azt soha nem fogom megérteni hogy miért kell ilyen 10 perc meg 20 perceket írni az elkészítési időhöz. Ezt a tésztát is keleszteni kell, ami nem fog beleférni a 10+20 percbe. Vagy van akinek ez összesen 30 perc alatt sikerült ? ÉS ha igen akkor hogyan, mert akkor én csinálok valamit nagyon rosszul.

marinegin
Galló Lívi / marinegin Thu, 2015-02-12 06:20

Kedves Magdi! Én egyetlen helyre írtam percet, s az pedig az elkészítés utolsó fázisánál történt. Kb. 20 perc alatt megsül. :) A recept feltöltésekor külön felhívják a figyelmet, hogy a kelesztés-dagasztás-pihentetés stb. nem számít bele az elkészítési időbe, ezért 15-30 perces időintervallumot választottam ki az "elkészítési idő" megadásánál.

fufufu
fufufu Thu, 2015-02-05 14:40

Nagyon fiom lett, köszönöm a receptet! Többféleképpen kipróbáltam, az én sütommel akkor lett a legfinomabb, ha olajjal megecseteltem oket és 15-16 perc után kivettem (160 fok, alul-felül)!

nikolaussy
nikolaussy Sun, 2015-02-01 20:21

Ez egy nagyon nagyon finom kelt tészta recept, mi inkább ezt kalácsnak hívjunk és esszük...nálunk még mindig az eredeti fánk a nyerő...

marinegin
Galló Lívi / marinegin Wed, 2015-02-04 20:00

Mindenki mást szeret. Én pl. a klasszikus értelemben vett fánkot nem tudom megenni, nekem túl zsíros/olajos. Ez jobban bejött. :)

tomchee
TomChee / tomchee Sat, 2015-03-21 15:51

Én is pont ugyan ezen okból választottam ezt a receptet. Olajos dolgokat nem bírja a gyomrom, a zsírral az édes dolgok meg nem az igaziak, szóval köszönöm szépen :)

ajudit7
ajudit7 Sun, 2015-02-01 20:01

Nagyon-nagyon FINOM!!!! :) A leirasnak megfeleoen pihe-puha!!!! :) Mivel nekem villanysutom van ami jobban szarit a tetejuket megkentem vekonyan olajjal!!! Pont olyan szepek es gusztak nahhh meg nem utolso sorban finomak mint a kepen!!! Koszonom szepen!!! :)

zseboce
zseboce Sun, 2015-02-01 19:47

megcsináltam, nagyon finom lett. köszönöm a receptet!!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-01-20 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

cet68
cet68 Sat, 2015-01-17 16:33

Sziasztok!

Ma én is megsütöttem, isteni finom lett! 8 cm átmérőjű pohárral szaggattam, 15 db lett belőle. Szerintem sokkal jobb így,mintha olajban sütnénk.

518
finomliszt 50 dkg
margarin 5 dkg
cukor 7 dkg
friss élesztő 3 dkg
tojássárgája 2 db
tej 3 dl
lekvár/ dzsem 15 teáskanál