Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk 9. - 5 perces

Fánk 9. - 5 perces
Fánk 9. - 5 perces
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem ezt a gyors fánkot, mert pikk-pakk elkészül, ha a család megkívánja.

hozzávalók / 2 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
  2. Forró olajba beleszaggatjuk a tésztát.
  3. Tetejére porcukrot szórunk, és lekvárral tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 100 043
elküldve: 33
receptkönyvben: 1 367
elkészítve: 66/107
Facebookon megjelent: -

szakács

Kováts Gáborné

Mióta szakács: 2010.11.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk egyszerűen és gyorsan, fánk baracklekvárral

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tecuko
Tecuko Sun, 2016-02-21 19:23

Köszönöm ezt finom receptet,könnyű és nagyon finom.Tökéletes kombináció :))

joeanne
joeanne / joeanne Tue, 2014-10-14 21:22

Isteni még soha nem sukerült fánkom ilyen jól. :) Igaz nem volt joghurtom így tejföllel csináltam.

Artemisz
Artemisz Tue, 2014-02-25 17:06

Sokan írják, hogy folyós lett a közepe...
Sokszor sütöm (a túrófánk változatot is), a lényeg, hogy forró olajba kell tenni, de azonnal le kell venni a sütési hőfokot, tehát lassan, kislángon kell sütni.

biroi
biroi Mon, 2013-05-20 14:03

Sziasztok!

Elkészítettem, tényleg gyors és nagyon finom. Picit módosítgattam a receptet meglátásom és ízlés szerint. Szabadon sütöttük, fatüzeléssel. Amint eltaláltuk a közepes lángon megfelelő olajhőt fantasztikus lett. Köszönet érte!

MelindaNy.
MelindaNy. Sat, 2013-01-26 09:17

Sziasztok! A joghurt mennyiségét meg tudnátok adni nekem pontosan?

ErikaLidia
ErikaLidia Sat, 2013-01-26 11:31

Én is hiányoltam a joghurt mennyiséget, de próbálkoztam vele. A tojást, sütőport, vaniliacukrot összekevertem, majd 10 púpozott evőkanál liszttet tettem bele és ehhez apránként adagoltam 450 gr joghurtot. Símára kevertem. Ez egy sűrű massza lett. Evőkanállal forró olajban kisütöttem. A sütéskor ügyelni kell, hogy ne túl gyorsan és ne túl lassan süljön, így nem marad folyós a közepe. Én most is elkészítem. Remélem segítettem. Sok sikert.
Ebből a mennyiségből kb 20-25 fánk lesz.

Cukordrazsé
Cukordrazsé Sat, 2013-01-12 20:23

Szia!
Nagyon finom volt, köszönöm a receptet..., és igen, nálunk is 5 perc alatt fogyott el. :-)

magickitchen
Barbi's Kitchen / magickitchen Mon, 2013-01-07 11:03

Nekem 3x is nyers maradt a közepe, ezért akik ugyanígy járnak ne csüggedjenek, hanem még 3-5 kanál lisztet adjanak még hozzá...

Macska300
Macska300 Sun, 2012-05-06 10:50

Én is egérkeként ismertem, nekem a dédi mamám hívta így és sokat csinált is. Tegnap én is kipróbáltam, nagyon finom lett, már meg is kaptam a következő megrendelést a páromtól, hogy megint csináljak. :)) Mi nutellával ettük, így is nagyon finom lett. Igaz én a tésztájába tettem kristálycukrot is. Nagyon köszönöm a receptet!!!!

krecsbea
krecsbea Sat, 2012-02-25 21:40

Nem szoktak összejönni a kelt tésztás dolgok,ezért ezt a receptet választottam életem első fánkjához,és jól sikerült! :) Az előbb lettem kész,még melegek.Az alakja nem az igazi,de az íze finom,és az a lényeg!Kíváncsi vagyok párom mit fog hozzá szólni ha hazaér!
Köszönöm a receptet!

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Wed, 2012-02-08 23:10

Megcsináltam. Rengeteg pozitívum (istenifinom, gyors, egyszerű, olcsó..) mellett egy apróságot megjegyeznék: az olaj ne legyen túl forró (mint nálam..) mert akkor gyönyörű sülteknek kinéző diónyi minifánkoknak is folyhat a közepe. :D
Köszönet a receptért, állandó gyorsvacsilehetőségnek elmentve!

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Wed, 2012-02-08 23:42

Oké, probléma megoldva :-)
Beburítottam az egészet egy tepsibe és betettem 180 fokon 15-20 percre a sütőbe. Átsült a közepe, nem száradt ki, és isteni :-) (talán egy árnyalatnyit keményebb lett, de még így is nagyonnagyonnagyon finom!)

Hoszena
Hoszena Sat, 2012-01-28 23:39

Megtetszett a recept.Megsütöttem, tényleg isteni.Süléskor maguktól fordultak egyik oldalukról a másikra.Fahéjas porcukorba hempergettem.

andika31
andianyu / andika31 Sat, 2012-01-28 11:02

Tényleg hipp-hopp elfogyott, pedig dupla adagot csináltunk! Nagyon finom, nem szívta be az olajat és nagyon egyszerű! :-D Köszi!!!

SzilvaSzilvia
Dália / SzilvaSzilvia Sat, 2012-01-21 14:32

jó a recept biztos,csak nekem nem sikerült!!!;(
Pedig megakartam volna lepni édesanyámat!!!
Mindegy!Egyébként köszi!

nattyka
jana / nattyka Tue, 2011-06-21 16:33

Nálunk régen egérke fánknak hívta a nagymamám, pont azért mert nem lett igazi fánk formája és ahogy beleszaggattuk lett egy kis farkincája. Én így ismertem. :-)

szoszibaba
szoszibaba Thu, 2011-04-14 14:49

anti-candidasra atforditva is jo a recept, tenyleg hamar kesz es hamar el is fogy! de akar 3-4 szemelyre is eleg, mert laktato nagyon! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-27 19:37

Most készítettem el, isteni lett! Kicsit változtattam rajta, tettem bele 2 kanál cukrot, joghurt helyett csak tejfölöm volt itthon, az ment bele. Wokban sütöttem ki. Viszont a tanácsom, hogy picit lapítsátok le sütésnél a puffancsokat még nyers állapotában az olajban, mert nekem némelyik közepe kicsit nyers maradt. Tetejére baracklekvárt tettem. Szóval köszönet a receptért, nagyon egyszerű és fincsi! :)

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Sat, 2011-02-12 20:58

Megcsináltuk, de ez inkább puffancs lett, mint fánk. A második adagba én raktam cukrot, vaníliaaromát és picit reszelt citromhéjat is, h jobban hasonlítson az íze, és sztem úgy jobb lett.
A formával voltak gondok, nekem nem sikerült szaggatni. Többször is megcsináltam, először sima ek lisztekkel, lágyabb tésztát kapva, 2 kanállal szaggattam az olajba. ( nagyon nem lett fánkforma). Utána kicsit keményebb tésztát is csináltam (púpoozott kanállal mértem a lisztet), de így se nagyon lett fánkformájú... Hogy csináljam, h szép fánkformája legyen, mint a kelt tésztás fánknak? Várom a tanácsokat, mert szeretném, ha legközelebb szép is lenne, nem csak finom :)
pussz
devilke

il-di.
Il-di. / il-di. Fri, 2011-02-11 22:11

Én kis naív tényleg elhittem, hogy 5 perc alatt elkészülhet, de már tudom, az elfogyasztására írtad :) Üdv.: Ildi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-12 15:18

Ebből 8-10 db lesz,attól függ mekkora kanállal szaggatod ki.
És tényleg 5 perc alatt elkészül,nem csak elfogy!:)

658
tojás 1 db
joghurt 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
0 ízlés szerint
finomliszt 10 evőkanál