r
Nosalty Logó

Fánk 9. - 5 perces

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kováts Gáborné
Fánk 9. - 5 perces
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 658 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1316 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1965.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 658 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3931.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1115 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    1088 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 1316 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
  2. Forró olajba beleszaggatjuk a tésztát.
  3. Tetejére porcukrot szórunk, és lekvárral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 114976
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fánk 9. - 5 perces
Kováts Gáborné 4 recept

Nagyon szeretem ezt a gyors fánkot, mert pikk-pakk elkészül, ha a család megkívánja.

Hozzászólások (25)

Zúza

Pikk-pakk mentve :)

vilo

hány darab lesz bel?le?

Törölt felhasználó

Ebb?l 8-10 db lesz,attól függ mekkora kanállal szaggatod ki. És tényleg 5 perc alatt elkészül,nem csak elfogy!:)

Il-di.

Én kis naív tényleg elhittem, hogy 5 perc alatt elkészülhet, de már tudom, az elfogyasztására írtad :) Üdv.: Ildi

Olaszné Anci

Kedves Kováts Gáborné! Ezt a receptet holnap pikk-pakk én is kipróbálom,mentve! üdv:O-né anci

a.aranka

Ez jó! Nem szívja be az olajat!

Törölt felhasználó

Megcsináltuk, de ez inkább puffancs lett, mint fánk. A második adagba én raktam cukrot, vaníliaaromát és picit reszelt citromhéjat is, h jobban hasonlítson az íze, és sztem úgy jobb lett. A formával voltak gondok, nekem nem sikerült szaggatni. Többször is megcsináltam, el?ször sima ek lisztekkel, lágyabb tésztát kapva, 2 kanállal szaggattam az olajba. ( nagyon nem lett fánkforma). Utána kicsit keményebb tésztát is csináltam (púpoozott kanállal mértem a lisztet), de így se nagyon lett fánkformájú... Hogy csináljam, h szép fánkformája legyen, mint a kelt tésztás fánknak? Várom a tanácsokat, mert szeretném, ha legközelebb szép is lenne, nem csak finom :) pussz devilke

Törölt felhasználó

klassz ez a recept ki is próbálom!

Törölt felhasználó

Most készítettem el, isteni lett! Kicsit változtattam rajta, tettem bele 2 kanál cukrot, joghurt helyett csak tejfölöm volt itthon, az ment bele. Wokban sütöttem ki. Viszont a tanácsom, hogy picit lapítsátok le sütésnél a puffancsokat még nyers állapotában az olajban, mert nekem némelyik közepe kicsit nyers maradt. Tetejére baracklekvárt tettem. Szóval köszönet a receptért, nagyon egyszer? és fincsi! :)

szoszibaba

anti-candidasra atforditva is jo a recept, tenyleg hamar kesz es hamar el is fogy! de akar 3-4 szemelyre is eleg, mert laktato nagyon! :)

Törölt felhasználó

Nálunk régen egérke fánknak hívta a nagymamám, pont azért mert nem lett igazi fánk formája és ahogy beleszaggattuk lett egy kis farkincája. Én így ismertem. :-)

Törölt felhasználó

jó a recept biztos,csak nekem nem sikerült!!!;( Pedig megakartam volna lepni édesanyámat!!! Mindegy!Egyébként köszi!

Törölt felhasználó

Tényleg hipp-hopp elfogyott, pedig dupla adagot csináltunk! Nagyon finom, nem szívta be az olajat és nagyon egyszer?! :-D Köszi!!!

Törölt felhasználó

Megtetszett a recept.Megsütöttem, tényleg isteni.Süléskor maguktól fordultak egyik oldalukról a másikra.Fahéjas porcukorba hempergettem.

Ancsocska

Megcsináltam. Rengeteg pozitívum (istenifinom, gyors, egyszer?, olcsó..) mellett egy apróságot megjegyeznék: az olaj ne legyen túl forró (mint nálam..) mert akkor gyönyör? sülteknek kinéz? diónyi minifánkoknak is folyhat a közepe. :D Köszönet a receptért, állandó gyorsvacsilehet?ségnek elmentve!

Ancsocska

Oké, probléma megoldva :-) Beburítottam az egészet egy tepsibe és betettem 180 fokon 15-20 percre a süt?be. Átsült a közepe, nem száradt ki, és isteni :-) (talán egy árnyalatnyit keményebb lett, de még így is nagyonnagyonnagyon finom!)

krecsbea

Nem szoktak összejönni a kelt tésztás dolgok,ezért ezt a receptet választottam életem els? fánkjához,és jól sikerült! :) Az el?bb lettem kész,még melegek.Az alakja nem az igazi,de az íze finom,és az a lényeg!Kíváncsi vagyok párom mit fog hozzá szólni ha hazaér! Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Elképesztő külsejű kenyeret sütöttünk lila édesburgonyából

"Lila kenyér, ami egészséges? Ugyan már!" - gondoltam magamban, aztán kicsit utánamentem a dolognak, és kiderült, hogy van benne igazság. Az 'ube' (magyarul lila édesburgonya) egy népszerű alapanyag Ázsiában nemcsak a színe, hanem jótékony hatásai miatt is. Tele van A- és C-vitaminnal, antociánnal, ami egyúttal egy erős antioxidáns is, ja, és Instagramon is jól mutat! Ideje tehát mostantól több lila kenyeret fogyasztani!

Réthly Dávid

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.