Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas tejberizs fagyi

Fahéjas tejberizs fagyi
Fahéjas tejberizs fagyi
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A népszerű desszert - jegesen még jobb. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először készítsünk egy finom tejberizst. A vaníliarúd kikapart belsejét és hüvelyét, 200 ml tejet, a fahéjjal, citromhéjjal tegyük fel a tűzhelyre, s melegítsük forráspontig, majd adjuk hozzá a rizst. (Természetesen zacskójától megfosztva, ha épp csak zacskós volt otthon.) Mehet bele a mazsola is, esetleg előzetesen rumba áztatva, ha szereti a család.
  2. Főzzük-kevergessük addig, míg nagyjából felissza a tejet, majd fedjük le, s hagyjuk állni. Öntsük hozzá a maradék 100 ml tejet a püréhez, s  20 perc után tegyük a hűtőbe, hogy előkészítsük a fagyigép számára.
  3. A tojássárgákat keverjük fehéredésig a cukorral, öntsük hozzá a habtejszínt, s gőz fölött sűrítsük be. Akkor jó, ha a fakanál hátulján végighúzott ujjunk nyomot hagy a kanálon. A lábost ezután helyezzük jeges vízbe vagy szimplán várjuk meg, míg szobahőmérsékletre hűl.
  4. Ezután öntsük a rizses masszához, s mehet be a fagyialap a hűtőbe pár órára.
  5. Töltsük a fagyigépbe, s hagyjuk, hogy fél óra alatt elkészüljön. A vanília aromát én a végén szoktam hozzálöttyinteni, mert alkohol révén hátráltatja a fagyási folyamatot.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 846
elküldve: 3
receptkönyvben: 247
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

sauer.kirsche

Mióta szakács: 2009.09.13.
12 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: fagyi
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: osztrák
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: fagyitorta, parfé, vaníliafagyi, fagyikehely, gyümölcsfagyi, sorbet, karamellfagyi

egyéb elnevezések

tejberizs fagylalt, rizsfagyi, tejberizses fagylalt fagyigéppel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

batov9
batov9 Fri, 2018-06-08 19:30

Érdeklődőm, hogy tényleg 2 ek= 2 evőkanál fahéj kell???

claumio
sauer.kirsche / claumio Thu, 2012-06-21 10:20

ú, de figyelmetlen vagyok, bocsánat. ki is javítom. csak a végén kell bele a tejszín, összesen 200g.

dorivi
dorivi Thu, 2012-06-21 07:44

Érdeklődnék, hogy kétszer tettél bele tejszín először a tegjberizsbe másodszor a tojáshoz...milyen elosztásban?...mert a hozzávalóknál csak 1x szerepel.

404
vanília 0.5 db
tej 300 ml
fahéj 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
rizs 50 g
tojássárgája 2 db
cukor 100 g
habtejszín 200 g
mazsola 5 dkg