r
Nosalty Logó

Fahéjas tejberizs fagyi

sauer.kirsche
Fahéjas tejberizs fagyi
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

404
Kalória
6.2g
Fehérje
51.1g
Szénhidrát
19.7g
Zsír
42g
Víz
164g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
37.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    204.4 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    167.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 1615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

  1. Először készítsünk egy finom tejberizst. A vaníliarúd kikapart belsejét és hüvelyét, 200 ml tejet, a fahéjjal, citromhéjjal tegyük fel a tűzhelyre, s melegítsük forráspontig, majd adjuk hozzá a rizst. (Természetesen zacskójától megfosztva, ha épp csak zacskós volt otthon.) Mehet bele a mazsola is, esetleg előzetesen rumba áztatva, ha szereti a család.
  2. Főzzük-kevergessük addig, míg nagyjából felissza a tejet, majd fedjük le, s hagyjuk állni. Öntsük hozzá a maradék 100 ml tejet a püréhez, s 20 perc után tegyük a hűtőbe, hogy előkészítsük a fagyigép számára.
  3. A tojássárgákat keverjük fehéredésig a cukorral, öntsük hozzá a habtejszínt, s gőz fölött sűrítsük be. Akkor jó, ha a fakanál hátulján végighúzott ujjunk nyomot hagy a kanálon. A lábost ezután helyezzük jeges vízbe vagy szimplán várjuk meg, míg szobahőmérsékletre hűl.
  4. Ezután öntsük a rizses masszához, s mehet be a fagyialap a hűtőbe pár órára.
  5. Töltsük a fagyigépbe, s hagyjuk, hogy fél óra alatt elkészüljön. A vanília aromát én a végén szoktam hozzálöttyinteni, mert alkohol révén hátráltatja a fagyási folyamatot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés módja: hidegkonyha

A népszerű desszert - jegesen még jobb. :)

További receptek

Bodzasorbet

Az otthon elrakott vagy éppen boltban vett bodzaszörpöt két másik hozzávalóval és egy pofonegyszerű technikával könnyedén házi sorbet-vé alakíthatjuk. Tényleg érdemes kipróbálni, ...

Lakos Benedek

Kapucíner jégkrém

Bemutatjuk a kávérajongók új nyári kedvencét: íme a kapucíner jégkrém! Csodaszép márványmintás, hűsítő, kirobbanóan kávés és selymesen tejszínes, egyszerűen el se tudunk ...

Rosanics Petra

Pisztáciafagylalt

Sokunk kedvence a pisztáciafagyi, ami a tengerparti nyaralások elmaradhatatlan finomsága. Azonban otthon, fagyigép nélkül is elkészíthetjük, és ha nem is lesz olyan, mint amit Szicílián ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...