r
Nosalty Logó

Fahéjas-meggyes-mandulás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Fahéjas-meggyes-mandulás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír

48 db-hoz

Összesen 968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír

48 db-hoz

Összesen 5795 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír

48 db-hoz

Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    467.4 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    1791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8427.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    2073 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    3549 mg
  • Nátrium
    2049 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2021 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1992 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1758 micro
Összesen 5795 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

48 db-hoz

Elkészítés

48 db-hoz

  1. A meggyet egy szűrőn keresztül lecsurgatjuk. A mandulát összetörjük, a vajat megolvasztjuk. A csokit kis kockákra, darabokra vágjuk.
  2. Egy tálban a tojásokat felverjük, beletesszük a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, rumaromát, meggyet, fahéjat, vajat, olajat, lisztet, sütőport, habtejszínt, mandulát. Mindent szépen óvatosan, de alaposan eldolgozunk, elkeverünk. Hagyjuk kb. 20 percet lefedve pihenni.
  3. Vajjal kikent formába tesszük a tésztát, a formát csak 2/3 részig töltsük tele, és a tészta tetejére rakunk egy kis darab csokit.
  4. Betesszük az előmelegített sütőbe a formákat, és megsütjük, majd ha szépen megemelkedett, és kezd a széle aranybarnává válni, kivesszük, pár percet pihentetjük, hogy ki tudjuk szedni a formából, és újra kivajazzuk, és beletesszük a maradék tésztát, de csak 2/3 részéig, rá a csoki, és ez is mehet a sütőbe. Addig teszünk így, amíg el nem fogy a hozzávaló anyag. Az utolsókat már elég csak 10-12 percig sütni, mert bemelegedett a sütő.
  5. Ha kész, az összes kisült, akkor tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6172
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 13.

Ajánló

Nem feltétlenül kell a tetejére az étcsoki, ez itt a lányom kérése volt ebben a receptben, és ő is segített az elkészítésben, sütésben, ..hagytam az ő gondolatát is érvényesülni, és finom lett:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-meggyes-mandulás muffin
Éva-Anyóca 350 recept

Meggyes-rumos-fahéjas süteményt szerettem volna készíteni. Bevallom, az krémesebb lett volna, mert a krémbe került volna a meggy, és a csábítás is ott volt, az pedig a gyorsaság és egyszerűség, a muffin sütőforma...Mivel már megsütöttem a Nápolyi muffint, nem volt kedvem krémes sütit készíteni, gyors döntés következett, ezt is formában sütjük ki, muffinként. Nagyon finom lett, minden íz érződik, a rumaroma, a vanília, a fahéj, a meggy, az étcsoki, mindenből egy pici, ahogy kell. Sikerült.:-) Ebből is vittünk kóstolót, és a barátnőméknek ez is ízlett, úgyhogy elhatározta, megy és vesz ő is ilyen muffinsütő formákat. Nagyon örültem neki, hogy mind a kettő a családomnak is ízlett, és meglepetést is okoztunk vele:-)

Hozzávalók

48 db-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek