r
Nosalty Logó

Fahéjas-meggyes-mandulás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Fahéjas-meggyes-mandulás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír

48 db-hoz

Összesen 968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír

48 db-hoz

Összesen 5795 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír

48 db-hoz

Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    467.4 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    1791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8427.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    2073 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    3549 mg
  • Nátrium
    2049 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2021 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1992 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1758 micro
Összesen 5795 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

48 db-hoz

Elkészítés

48 db-hoz

  1. A meggyet egy szűrőn keresztül lecsurgatjuk. A mandulát összetörjük, a vajat megolvasztjuk. A csokit kis kockákra, darabokra vágjuk.
  2. Egy tálban a tojásokat felverjük, beletesszük a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, rumaromát, meggyet, fahéjat, vajat, olajat, lisztet, sütőport, habtejszínt, mandulát. Mindent szépen óvatosan, de alaposan eldolgozunk, elkeverünk. Hagyjuk kb. 20 percet lefedve pihenni.
  3. Vajjal kikent formába tesszük a tésztát, a formát csak 2/3 részig töltsük tele, és a tészta tetejére rakunk egy kis darab csokit.
  4. Betesszük az előmelegített sütőbe a formákat, és megsütjük, majd ha szépen megemelkedett, és kezd a széle aranybarnává válni, kivesszük, pár percet pihentetjük, hogy ki tudjuk szedni a formából, és újra kivajazzuk, és beletesszük a maradék tésztát, de csak 2/3 részéig, rá a csoki, és ez is mehet a sütőbe. Addig teszünk így, amíg el nem fogy a hozzávaló anyag. Az utolsókat már elég csak 10-12 percig sütni, mert bemelegedett a sütő.
  5. Ha kész, az összes kisült, akkor tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6191
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 13.

Ajánló

Nem feltétlenül kell a tetejére az étcsoki, ez itt a lányom kérése volt ebben a receptben, és ő is segített az elkészítésben, sütésben, ..hagytam az ő gondolatát is érvényesülni, és finom lett:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-meggyes-mandulás muffin
Éva-Anyóca 350 recept

Meggyes-rumos-fahéjas süteményt szerettem volna készíteni. Bevallom, az krémesebb lett volna, mert a krémbe került volna a meggy, és a csábítás is ott volt, az pedig a gyorsaság és egyszerűség, a muffin sütőforma...Mivel már megsütöttem a Nápolyi muffint, nem volt kedvem krémes sütit készíteni, gyors döntés következett, ezt is formában sütjük ki, muffinként. Nagyon finom lett, minden íz érződik, a rumaroma, a vanília, a fahéj, a meggy, az étcsoki, mindenből egy pici, ahogy kell. Sikerült.:-) Ebből is vittünk kóstolót, és a barátnőméknek ez is ízlett, úgyhogy elhatározta, megy és vesz ő is ilyen muffinsütő formákat. Nagyon örültem neki, hogy mind a kettő a családomnak is ízlett, és meglepetést is okoztunk vele:-)

Hozzávalók

48 db-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...