Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csiga a hűtőből

Fahéjas csiga a hűtőből
Fahéjas csiga a hűtőből
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiam korán reggel indult Bécsbe. Egy kis hazai íz az úton sosem árthat. Ezért este összedobtam a csigát, így reggel gyorsan meg tudtam sütni, és friss süteménnyel bocsáthattam útjára.

Tudnám még Éva-Anyóca figyelmébe ajánlani iskolai tízórai gyanánt.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Tang zhong

Töltelék

ajánlat

Ha tang zhongot használunk, érdemes nagyobb adagot elkészíteni, mert néhány napig hűtőben eltartható. 250 ml vizet szoktam 5 dkg liszttel elkeverni, felforralni. Jól záródó edényben teszem a hűtőbe, és mindig annyit használok belőle, amennyire szükségem van.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk rajta az élesztőt.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe tesszük a cukrot, a tojássárgáját, a tang zhongot, a lágy vajat és minden egyebet, majd dagasztásra állítjuk a gépet és hagyjuk kibontakozni. Egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúan kinyújtjuk, közepesen vékonyra.

Tang zhong

  1. Hideg vízben elkeverjük a a lisztet csomómentesre, felforraljuk, és besűrítjük krémesre. Lehűtve dagasztjuk a tésztába.

Töltelék

  1. Megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk fahéjas kristálycukorral.
  2. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük éjszakára.
  3. Reggel elővesszük, eltávolítjuk a fóliát, és hideg sütőbe tesszük, melyet 180 fokra állítunk. 25-30 perc alatt megsütjük a süteményeket.
  4. Megszórhatjuk a tetejüket porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x25x2 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 290
elküldve: 7
receptkönyvben: 250
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hűtős fahéjas csiga, tang zhongos fahéjas csiga, édes csiga

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-12-21 20:35

Kecves Marika!
Nagy rajongója lettem a tang zhongnak. Nem lehet elrontani vele kelt tésztát. Egyedül a kovásszal nem működik. Ezt már többen kipróbáltuk. Valóban nagyon lágy , levegős tészta lesz belőle, ami sokáig friss marad. Biztosan finom ebédetek lesz.
Én is boldog Karácsonyt kívánok Nektek!
Üdvözlettel: Évi néni

Hasibecker
Hasibecker Sat, 2013-12-21 20:18

Kedves Éva! Gyönyörű lett a fahéjas csigád, a holnapi babgulyáshoz ezt fogom megsütni, köszönöm, hogy feltetted a receptet.
És, mivel soha nem hallottam a Tang zhong-ról rákerestem a net-en, ezután csak így fogok minden kelt tésztát sütni, nagyon könnyűnek néz ki és finom is lehet.
Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok Neked.
Marika

377
tej 1 dl
tejföl 1 dl
vaj 5 dkg
citrom 0.5 db
nádcukor 5 dkg
vanília 0.5 db
friss élesztő 2 dkg
tönkölybúza liszt 45 dkg
tojássárgája 1 db
víz 0.5 dl
finomliszt 1 dkg
vaj 5 dkg
cukor 5 dkg
fahéj 1 teáskanál