r
Nosalty Logó

Fahéjas csiga thang zonggal

Évi néni
Fahéjas csiga thang zonggal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Thang zong

Tésztához

Töltelék

312
Kalória
8.7g
Fehérje
47.6g
Szénhidrátok
11.2g
Zsír
29.3g
Víz
56.7g
Koleszterin
5.5g
Rost
16.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Thang zong

Tésztához

Töltelék

Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Thang zong

Tésztához

Töltelék

Összesen 3744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Thang zong

Tésztához

Töltelék

Összesen 281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    134 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4811.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    832 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.2 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

Víz

  • Összesen
    351.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1442 micro
Összesen 3744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

Thang zong

  1. A thang zonghoz a vízben elkeverjük a lisztet csomómentesre, felforraljuk, és folyamatos keverés mellett addig forraljuk, míg krémszerűre besűrűsödik. Kihűtjük.
  2. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és habosra felfuttatjuk.
  3. Minden a tésztához való anyagot és a kihűlt thang zongot kenyérsütő üstjébe mérünk, és dagasztóprogramra kapcsolunk.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyzet alakúra nyújtjuk, kb 1 cm vastagra.
  5. A tésztát megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukorral elkevert fahéjjal, feltekerjük. 2 cm széles szeleteket vágunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk egymástól viszonylag messze, mert alaposan megnőnek.
  6. Tetejére is kenünk kevés vajat, és kevés cukorral megszórjuk.
  7. 30 percig langyos helyen kelesztjük.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33 x 2

Mindent kipróbálok thang zonggal. Most ez volt soron. Nagyon finom, pihe-puha tésztája lett.

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Medvehagymás babka

Ha már egyszer adott húsvétkor a csavart, töltött kalács, mellé pedig a szezonálisan csokorszám nyíló medvehagyma, miért ne ereszthetnénk össze őket egy foszlós, pikáns, ünnephez ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...