r
Nosalty Logó

Fahéjas csiga thang zonggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Fahéjas csiga thang zonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Thang zong

Tésztához

Töltelék

Összesen 312 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Thang zong

Tésztához

Töltelék

Összesen 3744 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Thang zong

Tésztához

Töltelék

Összesen 281 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 312 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    134 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4811.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    832 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.2 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1442 micro
Összesen 3744 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 281 Kcal

Hozzávalók

Thang zong

Tésztához

Töltelék

Elkészítés

Thang zong

  1. A thang zonghoz a vízben elkeverjük a lisztet csomómentesre, felforraljuk, és folyamatos keverés mellett addig forraljuk, míg krémszerűre besűrűsödik. Kihűtjük.
  2. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és habosra felfuttatjuk.
  3. Minden a tésztához való anyagot és a kihűlt thang zongot kenyérsütő üstjébe mérünk, és dagasztóprogramra kapcsolunk.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyzet alakúra nyújtjuk, kb 1 cm vastagra.
  5. A tésztát megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukorral elkevert fahéjjal, feltekerjük. 2 cm széles szeleteket vágunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk egymástól viszonylag messze, mert alaposan megnőnek.
  6. Tetejére is kenünk kevés vajat, és kevés cukorral megszórjuk.
  7. 30 percig langyos helyen kelesztjük.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33 x 2
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2013
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fahéjas csiga thang zonggal
Évi néni 1830 recept

Mindent kipróbálok thang zonggal. Most ez volt soron. Nagyon finom, pihe-puha tésztája lett.

Hozzászólások

pussycat

Szia kedves Evi neni! Nem tudom, hogy tudtam igy lemaradni, de mostanaban sokat olvasok a "thang-zong"-rol amirol azelott soha sem hallottam meg. Megkerhetnelek, hogy irnal nekem egy kis felvilagositast rola, hogy miert hasznalatos? Ez a fahejas csigad is, es a tejfolos pogacsad is gyonyoru, habar amit te sutsz az mindig gyonyoru, meg thang-zong nelkil is!!! Elore is koszonom, puszi, Veronika U.I. Kozben megis megkerestem a google-n. Feltetlen ki fogom probalni!

Évi néni

Kedves Veronika! Én is itt olvastam Helenától, aztán megnéztem Limaránál is, tovább nem is kereskedtem, A lényege, hogy valamiért leveg?sebb lesz a tészta, és a hosszan friss marad. Napokig szinte ugyanolyan pihe-puha, mint a sütéskor. Én ennyit sz?rtem le bel?le. Nem is kellett több, azóta használom és mindent kipróbálok vele, ami kelt tészta, hogy hogyan m?ködik. Csak biztatni tudlak a kipróbálására. Puszi: Évi néni

Hozzávalók

Thang zong

Tésztához

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek