Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-citromos csiga

Fahéjas-citromos csiga
Fahéjas-citromos csiga
45 perc / előkészület: 35 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom hatalmas mennyiségű csigát képes bekebelezni. Ez egy jól bevált receptünk, melyet kakaósan is érdemes kipróbálni. Ilyenkor 10-15 dkg vajba keverek el 6 dkg cukrot, 3 dkg kakaóporral.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Vendégváráshoz is, iskolába tízórainak, uzsonnára vagy csak mert megkívántuk...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverünk egy kevés cukrot és az élesztőt.
  2. A keverőtálba öntjük a lisztet és a közepébe a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalót is beletesszük. Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát, ne ragadjon az edény falához, de túl kemény se legyen. Kevés liszttel vagy tejjel segíthetünk a problémán.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk kb. fél centi vastagra.
  4. Az olvasztott, de nem folyós vajba elkeverjük a cukrot és a fahéjat, majd ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát. Citromhéjat reszelünk rá és lazán feltekerjük, mint a beiglit.
  5. Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt vékony falú tepsibe vagy sütőrácsra tesszük a csigákat. Megint kelesztem őket kb. 10-15 percig, majd a forró sütőben készre sütöm.
  6. Porcukorral meghintve tálalom. Másnap is finom, ha sikerül párat megmenteni belőle!
  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 197
elküldve: 15
receptkönyvben: 844
elkészítve: 36/60
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas csiga citrommal, citromos csiga fahéjjal, édes csiga fahéjjal

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hunorosz
hunorosz Mon, 2014-02-17 18:11

Most lett kesz, isteni finom, nagyon orulok neki, mert igy nem kell vagyonokat a boltban hagynom, hogy megvegyem :) azt hiszem, kicsit tulsutottem, de oda se neki, legkozelebb meg jobb lesz! Koszi-koszi a receptet!

b_rozsavolgyi
b_rozsavolgyi Wed, 2013-08-28 22:37

Megsütöttem, mennyei lett!!! Kiváló a tésztája, az állaga. Egyetlen egy apróságot kivéve: nem szeretem ha a cukor ropog a fogam alatt-->legközelebb nem sima, hanem porcukorral fogom a tölteléket keverni. Köszönöm a receptet :)

agnes86
agnes86 Mon, 2013-05-27 13:41

Köszi a receptet,tényleg nagyon egyszerű,én is megcsináltam kakaósan is, és így is, úgy is nagyon finom lett!! :)

Fabika
Fabika Tue, 2013-03-26 10:48

Ezután mindig ilyet fogok csinálni. Másnap is finom, puha a tésztája. Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre. :)))

Burky
Burky Wed, 2013-02-06 01:54

Kedves Petruska! Fantasztikus ez a tészta, nagyon finom lett! Köszi szépen a receptet!

klari1967
klari1967 / klari1967 Wed, 2012-11-28 14:51

Szia Petra!
Ma megsütöttem a kakaós változatot, nagyon finom lett!
Köszönöm a receptet:
Hegedűsné Klári

K.Anetti
K.Anetti Thu, 2012-10-18 15:29

No,kérem.Megsütöttem,persze lányos zavaromban kifelejtettem belőle a reszelt citromhéjat,amit egyébként citronáttal szándékoztam helyettesíteni.De sebaj,így is nagyon jó lett és ezen felbuzdulva csináltam még kakaósat,almás-fahéjasat és almás-mákosat is.Nálam a kakaós nyert,de a legtöbbeknek az almás-fahéjas és az almás-mákos ízlett a legjobban :)

ladybird216
Petruska / ladybird216 Fri, 2012-10-05 14:19

:) Ne fogd vissza magad! Fénypostán kérnék párat! Csak az összehasonlítás kedvéért! Hátha a te sütődben nagyon más lesz! :)

Tunderanyo
Tunderanyo Sun, 2012-09-23 18:16

Kedves Petruska!
Most sütöttem meg a fahéjas csigákat és nagyon megvagyok vele elégedve!
Végre ez az a csiga amit már régóta akartam!!!Szárított élesztővel készítettem(1 csmg) és így is nagyon klassz lett!!!!
Gratulálok,legközelebb a kakaóst fogom kipróbálni.
Köszi a receptet,még több hasonlót várok!:-)
Legyen szép napod!
Tündi

Cupptigris
Cupptigris / Cupptigris Sun, 2012-07-29 15:47

Kedves Petruska!
Ez a legfinomabb fahéjas és kakaós csiga recept amit valaha is ettem. Az meg csak a hab a tortán, hogy neked hála a családom is így gondolja.

variirma
variirma Fri, 2012-06-22 16:18

Ez a recept tökéletes, már többször elkészítettem. Minden úgy jó, ahogy le van írva.

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Wed, 2012-06-13 20:58

Ez a csiga csodajó! Végre mindenből annyi kell, amennyi írva van, azt kaptam, amit akartam, és nagyon könnyű volt elkészíteni! Puha, kiadós, látványos. Én kipróbáltam többféle töltelékkel, de nekem magasan a "darált dió-vaníliás cukor-olvasztott vaj-mazsola" töltelék lett a vezető. Ez viszont nem változtat a tényen, hogy az alaprecept hibátlan. :) Köszi!

edinox
edinox Tue, 2012-02-21 11:37

Eletem elso legjobb csigaja...fantasztikus a recept,annyira jo a tesztaja hogy a nyujtasnal meg liszt sem kellett hozza....habkonnyu,finom...legkozelebb dupla adagot keszitek....koszonom,hogy megosztottad velunk ezt a receptet..:)

habaqukk
habaqukk Wed, 2012-02-15 22:39

Citromhéj helyett reszelt gyömbérrel is isteni! A legjobban sikerült csiga, amit eddig csináltam.

ildessz
ildessz Wed, 2012-02-08 20:06

csoda klassz lett! A tésztával öröm volt dolgozni! Köszönjük a receptet.

Timpiri
Timpiri Wed, 2012-02-08 16:29

Nagyon jó lett, köszi a receptet! :-)
Még szerencse, hogy dupla adagot sütöttem belőle, annyira kapós.

ladybird216
Petruska / ladybird216 Wed, 2012-02-08 13:00

3-4 teáskanál. Ezt le is írtam, de ha fahéjasabban szereted, akkor kicsit több! A túl sok se jó, mert akkor keserű lesz. Én többet teszek rá, mint mikor almás pitét szórom meg a fahéjjal.

alfaniki
alfaniki Mon, 2012-02-06 15:42

Hmm...Most sültek ki a csigák ,már egyet meg is kóstoltunk :) nagyon fini :) a kakaós változatát sütöttem.
Olyan jó a tésztája,h nyujtáskor nem kellett liszteznem a deszkát! Más kelt tésztás receptnél úgy tanultam:Előmelegített sütőben sütjük úgy, hogy a sütő aljában egy lábasba vizet rakunk és mikor kész, kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük vízzel, 2 percre még a lekapcsolt meleg sütőbe visszatesszük, így puha marad!

ladybird216
Petruska / ladybird216 Mon, 2012-02-06 22:20

Örülök, hogy ízlik!
Igen, én is hallottam, hogy a kelt tészták sütésénél jó, ha beteszünk előtte tálkában vizet, mert a párás közegben szebben sülnek. Csináltam is egy darabig, de a sütőm nem honorálta ezt a dolgot! Picit elkezdett egy két helyen rozsdásodni! :( pedig utána mindig nyitva hagyom az ajtaját, hogy kiszellőzzön! Nekem puha marad spriccelés nélkül is, de biztos, hogy jó dolog. Kenyérsütésnél csináltam így és mikor megsült a kenyér , lekentem vízzel a tetejét, hogy szép fényes legyen! Most is itt érzem a számban a forró krumplis kenyér ízét! Megvan mit sütök hétvégén! :)
Na, jó hosszú kommentet sikerült írnom! :-)

maxcot
maxcot Tue, 2012-01-31 15:31

Szia!
Köszönöm a csodás receptet, elkészítettem, és csodás pihe-puha tésztájú csigákat kaptam!
További jó sütést-főzést!
Üdv.

ladybird216
Petruska / ladybird216 Tue, 2012-01-31 15:46

Szívesen! :) Nekem is nagy kedvencem ez a recept. Ha sikerül eldugnom belőle, akkor még másnap is finom!

anta
anta Sat, 2012-01-28 19:46

Köszönöm a finom receptet. Én a kakaós változatot készítettem. A tésztát robotgéppel gyúrtam.
Hibátlan lett az első kakaós csigám. Ajánlom mindenkinek.

972
finomliszt 50 dkg
élesztő 3.5 dkg
tej 2.2 dl
vaj 8 dkg
cukor 8 dkg
1 csipet
tojás 1 db
vaj 10 dkg
cukor 6 dkg
fahéj 3.5 tk
citromhéj 1 citromból nyert