Nosalty Logó

Fahéjas-citromos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Fahéjas-citromos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 970 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3885 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 340 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 970 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    160.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.1 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 3885 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 340 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben elkeverünk egy kevés cukrot és az élesztőt.
  2. A keverőtálba öntjük a lisztet és a közepébe a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalót is beletesszük. Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát, ne ragadjon az edény falához, de túl kemény se legyen. Kevés liszttel vagy tejjel segíthetünk a problémán.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk kb. fél centi vastagra.
  4. Az olvasztott, de nem folyós vajba elkeverjük a cukrot és a fahéjat, majd ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát. Citromhéjat reszelünk rá és lazán feltekerjük, mint a beiglit.
  5. Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt vékony falú tepsibe vagy sütőrácsra tesszük a csigákat. Megint kelesztem őket kb. 10-15 percig, majd a forró sütőben készre sütöm.
  6. Porcukorral meghintve tálalom. Másnap is finom, ha sikerül párat megmenteni belőle!
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 24226
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Ajánló

Vendégváráshoz is, iskolába tízórainak, uzsonnára vagy csak mert megkívántuk...

Receptkategóriák

Petruska 61 recept

Családom hatalmas mennyiségű csigát képes bekebelezni. Ez egy jól bevált receptünk, melyet kakaósan is érdemes kipróbálni. Ilyenkor 10-15 dkg vajba keverek el 6 dkg cukrot, 3 dkg kakaóporral.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon gusztusos. Ki fogom próbálni

Törölt felhasználó

Köszönöm a finom receptet. Én a kakaós változatot készítettem. A tésztát robotgéppel gyúrtam. Hibátlan lett az els? kakaós csigám. Ajánlom mindenkinek.

Petruska

Nagyon örülök, hogy els?re sikerélményed lett! :)

maxcot

Szia! Köszönöm a csodás receptet, elkészítettem, és csodás pihe-puha tésztájú csigákat kaptam! További jó sütést-f?zést! Üdv.

Petruska

Szívesen! :) Nekem is nagy kedvencem ez a recept. Ha sikerül eldugnom bel?le, akkor még másnap is finom!

Törölt felhasználó

Hmm...Most sültek ki a csigák ,már egyet meg is kóstoltunk :) nagyon fini :) a kakaós változatát sütöttem. Olyan jó a tésztája,h nyujtáskor nem kellett liszteznem a deszkát! Más kelt tésztás receptnél úgy tanultam:El?melegített süt?ben sütjük úgy, hogy a süt? aljában egy lábasba vizet rakunk és mikor kész, kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük vízzel, 2 percre még a lekapcsolt meleg süt?be visszatesszük, így puha marad!

Petruska

Örülök, hogy ízlik! Igen, én is hallottam, hogy a kelt tészták sütésénél jó, ha beteszünk el?tte tálkában vizet, mert a párás közegben szebben sülnek. Csináltam is egy darabig, de a süt?m nem honorálta ezt a dolgot! Picit elkezdett egy két helyen rozsdásodni! :( pedig utána mindig nyitva hagyom az ajtaját, hogy kiszell?zzön! Nekem puha marad spriccelés nélkül is, de biztos, hogy jó dolog. Kenyérsütésnél csináltam így és mikor megsült a kenyér , lekentem vízzel a tetejét, hogy szép fényes legyen! Most is itt érzem a számban a forró krumplis kenyér ízét! Megvan mit sütök hétvégén! :) Na, jó hosszú kommentet sikerült írnom! :-)

Törölt felhasználó

Mennyi fahéj kell hozzá?

Petruska

3-4 teáskanál. Ezt le is írtam, de ha fahéjasabban szereted, akkor kicsit több! A túl sok se jó, mert akkor keser? lesz. Én többet teszek rá, mint mikor almás pitét szórom meg a fahéjjal.

Törölt felhasználó

Köszi, hétvégén ki is próbáljuk!! :)

Törölt felhasználó

Nagyon jó lett, köszi a receptet! :-) Még szerencse, hogy dupla adagot sütöttem bel?le, annyira kapós.

ildessz

csoda klassz lett! A tésztával öröm volt dolgozni! Köszönjük a receptet.

U. M. Petra

Kedves Druszám, isteni ez a csiga-biga!!! Köszönöm szépen! :-)

Törölt felhasználó

Én meg sütöttem nagyon finom

habaqukk

Citromhéj helyett reszelt gyömbérrel is isteni! A legjobban sikerült csiga, amit eddig csináltam.

Petruska

:) Én is letesztelem vele legközelebb! Köszi az ötletet!

Törölt felhasználó

Eletem elso legjobb csigaja...fantasztikus a recept,annyira jo a tesztaja hogy a nyujtasnal meg liszt sem kellett hozza....habkonnyu,finom...legkozelebb dupla adagot keszitek....koszonom,hogy megosztottad velunk ezt a receptet..:)

eszter.torok

Ez a recept egyszer?en isteni! Köszi szépen, h megosztottad!

Sütőtök89

Ez a csiga csodajó! Végre mindenb?l annyi kell, amennyi írva van, azt kaptam, amit akartam, és nagyon könny? volt elkészíteni! Puha, kiadós, látványos. Én kipróbáltam többféle töltelékkel, de nekem magasan a "darált dió-vaníliás cukor-olvasztott vaj-mazsola" töltelék lett a vezet?. Ez viszont nem változtat a tényen, hogy az alaprecept hibátlan. :) Köszi!

variirma

Ez a recept tökéletes, már többször elkészítettem. Minden úgy jó, ahogy le van írva.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek