r
Nosalty Logó

Fahéjas-citromos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Fahéjas-citromos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 970 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3885 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 340 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 970 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    160.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.1 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 3885 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 340 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben elkeverünk egy kevés cukrot és az élesztőt.
  2. A keverőtálba öntjük a lisztet és a közepébe a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalót is beletesszük. Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát, ne ragadjon az edény falához, de túl kemény se legyen. Kevés liszttel vagy tejjel segíthetünk a problémán.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk kb. fél centi vastagra.
  4. Az olvasztott, de nem folyós vajba elkeverjük a cukrot és a fahéjat, majd ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát. Citromhéjat reszelünk rá és lazán feltekerjük, mint a beiglit.
  5. Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt vékony falú tepsibe vagy sütőrácsra tesszük a csigákat. Megint kelesztem őket kb. 10-15 percig, majd a forró sütőben készre sütöm.
  6. Porcukorral meghintve tálalom. Másnap is finom, ha sikerül párat megmenteni belőle!
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 460
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24934
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Ajánló

Vendégváráshoz is, iskolába tízórainak, uzsonnára vagy csak mert megkívántuk...

Receptkategóriák

Fahéjas-citromos csiga
Petruska 61 recept

Családom hatalmas mennyiségű csigát képes bekebelezni. Ez egy jól bevált receptünk, melyet kakaósan is érdemes kipróbálni. Ilyenkor 10-15 dkg vajba keverek el 6 dkg cukrot, 3 dkg kakaóporral.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem tart karácsonyi vásárt a főváros 2022-ben

Nem üzleti ok, hanem az V. kerület döntése miatt nem rendezi meg a főváros nonprofit cége a Vörösmarty téri vásárt. Ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz egyáltalán vásár a budapesti főtéren, csak a főváros szervezésében nem.