Kanelbullar - fahéjas csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
13g élesztő13 kcal
-
125g tej70 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
1g kardamom2 kcal
-
0g só0 kcal
A töltéshez
A kenéshez
-
14g tojás17 kcal
A díszítéshez
-
5g jégcukor19 kcal
Összesen
1746
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
50g élesztő53 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
900g finomliszt3276 kcal
-
2g kardamom6 kcal
-
0g só0 kcal
A töltéshez
A kenéshez
-
55g tojás69 kcal
A díszítéshez
-
20g jégcukor77 kcal
Összesen
6983
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 76.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 780.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 686 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 655 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 366 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
1746
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.3 g
Zsír
-
Összesen 307.7 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 503 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3121.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 327 mg
-
Kálcium 853 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 1289 mg
-
Nátrium 375 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 923.8 g
-
Cukor 222 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 236.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2742 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 656 micro
-
Kolin: 305 mg
-
Retinol - A vitamin: 2620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1464 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 419 micro
Összesen
6983
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt egy kevés langyos tejben, 1-2 kiskanál porcukorral fölfuttatjuk.
- A többi meleg tejben a vajat és a maradék cukrot felolvasztjuk.
- A lisztet a kardamommal és a csipet sóval összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt hozzáadjuk,és könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle.
- Langyos helyen letakarva, 25 percig kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk, és letakarva újabb 25 percig kelesztjük. Majd ezt még 2-szermegismételjük.
- Ha a tészta negyedszerre is megkelt, elfelezzük, és kb. 3 mmvékonyságúra téglalap alakúra kinyújtjuk.
- A töltelékhez a vajat a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük, a tésztára simítjuk. (Mindkettőre egyformán jusson.)
- Mindkettőt feltekerjük a szokott módon, és 4 cmvastag szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a csigákat.
- A tetejüket a felvert tojással megkenjük, és a jégcukorral megszórjuk.
- Kb. 15 percig meleg helyen kelesztjük, majd előmelegített sütőben légkeveréssel 180 C-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6770
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kovács Györgyi
57 recept
Ezt a nagyon finom, svéd fahéjas csigát egy jó pár éves újságban találtam. Nagyon-nagyon finom, nem szárad ki olyan hamar, mint a mi kelt tésztánk.