r
Nosalty Logó

Kanelbullar - fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Kanelbullar - fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

A díszítéshez

Összesen 1746 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

A díszítéshez

Összesen 6983 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

A díszítéshez

Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1746 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    307.7 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3121.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    923.8 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1464 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 6983 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy kevés langyos tejben, 1-2 kiskanál porcukorral fölfuttatjuk.
  2. A többi meleg tejben a vajat és a maradék cukrot felolvasztjuk.
  3. A lisztet a kardamommal és a csipet sóval összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt hozzáadjuk,és könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle.
  4. Langyos helyen letakarva, 25 percig kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk, és letakarva újabb 25 percig kelesztjük. Majd ezt még 2-szermegismételjük.
  5. Ha a tészta negyedszerre is megkelt, elfelezzük, és kb. 3 mmvékonyságúra téglalap alakúra kinyújtjuk.
  6. A töltelékhez a vajat a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük, a tésztára simítjuk. (Mindkettőre egyformán jusson.)
  7. Mindkettőt feltekerjük a szokott módon, és 4 cmvastag szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a csigákat.
  8. A tetejüket a felvert tojással megkenjük, és a jégcukorral megszórjuk.
  9. Kb. 15 percig meleg helyen kelesztjük, majd előmelegített sütőben légkeveréssel 180 C-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6730
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kanelbullar - fahéjas csiga
Kovács Györgyi 57 recept

Ezt a nagyon finom, svéd fahéjas csigát egy jó pár éves újságban találtam. Nagyon-nagyon finom, nem szárad ki olyan hamar, mint a mi kelt tésztánk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?