Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kanelbullar - fahéjas csiga

Kanelbullar - fahéjas csiga
Kanelbullar - fahéjas csiga
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a nagyon finom, svéd fahéjas csigát egy jó pár éves újságban találtam. Nagyon-nagyon finom, nem szárad ki olyan hamar, mint a mi kelt tésztánk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy kevés langyos tejben, 1-2 kiskanál porcukorral fölfuttatjuk.
  2. A többi meleg tejben a vajat és a maradék cukrot felolvasztjuk.
  3. A lisztet a kardamommal és a csipet sóval összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt hozzáadjuk, és könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle.
  4. Langyos helyen letakarva, 25 percig kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk, és letakarva újabb 25 percig kelesztjük. Majd ezt még 2-szer megismételjük.
  5. Ha a tészta negyedszerre is megkelt, elfelezzük, és kb. 3 mm vékonyságúra téglalap alakúra kinyújtjuk.
  6. A töltelékhez a vajat a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük, a tésztára simítjuk. (Mindkettőre egyformán jusson.)
  7. Mindkettőt feltekerjük a szokott módon, és 4 cm vastag szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a csigákat.
  8. A tetejüket a felvert tojással megkenjük, és a jégcukorral megszórjuk.
  9. Kb. 15 percig meleg helyen kelesztjük, majd előmelegített sütőben légkeveréssel 180 C-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 252
elküldve: 7
receptkönyvben: 200
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas csiga, svéd kelt csiga

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andita1
andita1 Thu, 2013-01-31 13:10

Most készülnek a bullar-ok, az illata isteni úgyhogy biztos nagyon finom is! A tésztáját gyerekjáték összeállítani, nem ragad, nem kemény! Így ahogy van tökéletes! Köszönet a receptért!

1746
élesztő 5 dkg
tej 5 dl
porcukor 10 dkg
margarin 20 dkg
finomliszt 90 dkg
kardamom 2 kk
1 csipet
vaj 15 dkg
porcukor 8 dkg
fahéj 2 ek
tojás 1 db
jégcukor 2 ek