r
Nosalty Logó

Fahéjas citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 718 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5733 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 718 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    361.9 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6598.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1998 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    2602 mg
  • Nátrium
    1631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.6 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2362 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 5733 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztával kezdjük. A tojássárgákat, a cukrokat, az olajat és a vizet habosra keverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat, végül óvatosan elkeverjük a tojásfehérjék felvert habjával.
  2. 170 fokon tűpróbáig sütjük. (Én egy 25 cm-es tortaformában készítettem el.)
  3. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A citrom(ok) héját lereszeljük. Egy tálba öntjük a tejfölt, és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom(ok) reszelt héját és leszűrt levét.
  4. A zselatint kevés vízben beáztatjuk, felmelegítjük, majd ha langyosra visszahűlt, belekeverjük a krémbe.
  5. Végül a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, és szintén hozzákeverjük.
  6. A kihűlt piskótát 3-4 lapra vágjuk (attól függ, mennyire lett magas a piskótánk), a rétegek közé jó vastagon krémet kenünk, majd a maradék krémmel befedjük a tortánkat. Hűtőbe tesszük, és egy éjszakát pihentetjük, hogy jól összeálljon.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9369
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég citrom és fahéj illatú masszázsolajat kaptam ajándékba. Magam is meglepődtem, hogy mennyire nagyszerű együtt a két illat. Megmozgatta a fantáziámat, vajon az ízek terén is ilyen nagy-e a harmónia, ezért kreáltam egy fahéjas piskótát, és összekombináltam egy citromtorta krémjének receptjével. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek