Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Extra málnás light piskótatekercs

Extra málnás light piskótatekercs
Extra málnás light piskótatekercs
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt nekem egy hangyabolyom, akik jóízűen felfalták a vendégség előtt 24 órával gondosan elkészített sütimet, ez a málnás tekercs lett a jól sikerült vészmegoldás. :) 16 szeletre vágva 1 szeletre 69 kcal és ~9,5 ch jut.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki egy 30x30-as tepsit sütőpapírral, a papírt kenjük meg vékonyan olajjal.
  2. Válasszuk szét a tojásokat. A zablisztet és a sütőport szitáljuk át.
  3. A tojások fehérjét kezdjük felverni a csipet sóval, majd evőkanalanként adjuk hozzá a xilitet, és verjük kemény habbá. Ekkor mérsékeljük minimumra a fokozatot a habverőn, és eresszük a tojások sárgáját egyenként a habba. Amikor egynemű halványsárga a massza, akkor fakanállal vagy spatulával alulról felfelé irányuló mozdulatokkal két részletben keverjük a habhoz a sütőporos lisztet.
  4. Kenjük a tésztát a sütőpapírra, toljuk a sütőbe, és mérsékeljük a hőmérsékletet 150 fokra. Így süssük tűpróbáig (nekem 25 percig tartott).
  5. Ha elkészült a piskóta, azonnal borítsuk egy deszkára, szedegessük le róla a sütőpapírt. Ha egyben lejött, akkor helyezzük vissza rá, és óvatosan tekerjük fel.
  6. A krémhez tegyük fel főni a málnát 1 dl almalével, forraljuk péppé, majd préseljük át szitán (nem kell túl finom szitán átnyomni, jót tesz neki, ha marad benne 1-2 mag).
  7. Mérjük le a gyümölcsvelőt, egészítsük ki almalével 4 dl-re, adjuk hozzá az édesítőt és a fahéjat is, tegyük vissza a tűzre.
  8. Fél dl almalével keverjük simára a pudingport, majd sűrítsük be vele a málnalevet. Ha egyet forrt, le is húzhatjuk a tűzről, időnként megkeverve (hogy ne bőrösödjön a teteje) hagyjuk hűlni negyed órát.
  9. Ekkorra a piskóta is meg kellett hogy hűljön, óvatosan tekerjük ki, és töltsük bele a málnakrémet. 
  10. Tekerjük fel ismét a krémes piskótát, és tegyük hideg helyre legalább 2 órára. Éles késsel, minimális nyomással szeletelhető fel szépen.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 12 648
elküldve: 6
receptkönyvben: 216
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

könnyű málnás piskótatekercs, málnás piskótatekercs zablisztből, diétás piskótatekercs málnával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsuzsi25Fanni
Zsuzsi25Fanni Sat, 2015-08-22 15:41

Kedves Edan!
Köszönöm ezt a piskóta receptet, remek volt az állaga és az íze is.
Üdv.:
Zsuzsi

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2013-03-11 17:32

Szia Edan! Nagyon tetszik ez a piskótatekercs és köszönöm szépen a fiam nevében is, hogy feltetted!! Biztosan kipróbálom! Üdv. Szivi

141
tojás 4 db
xilit 4 ek
zabliszt 4 púpozott ek
sütőpor 1 tk
1 csipet
málna 25 dkg
almalé 3 dl
édesítőszer 8 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
fahéj 1 kk