Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyöngyös spiráltorta

Gyöngyös spiráltorta
Gyöngyös spiráltorta
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szép, magas, látványos sütemény lesz a vége! Ballagásra készítettem el először a spiráltortát, a lányom nagy örömére...

Ha több krémet szeretnénk bele, áldozzunk fel még egy vagy fél csomag mascarponét, és ezzel gazdagíthatjuk. Porcukrot is lehet még hozzátenni, ha valaki édesebben kedveli.

Nem tudom mennyire látszik egészben a torta, de így tudtam megoldani.

hozzávalók / 7 adag

A piskótatésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk, végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapíros gáztepsibe öntjük a massza felét, és 10 perc alatt 200 fokon megsütjük.
  3. Kb. 9 cm-es csíkokra vagdossuk, és az egyiket még melegen, szorosan feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
  4. Majd a másik felét is ugyanígy megsütjük. Hűlés után 4 csíkba felvágjuk.
  5. Elkészítjük a krémet. Az étcsokoládét egy tálban gőz fölött felolvasztjuk, majd levéve hozzákeverjük a porcukorral és 2 tk habfixálóval habbá vert 4 dl tejszínt. Óvatosan a mascarponéval elkeverjük, majd kihűtjük.
  6. Összeállítjuk a tortánkat. A legkisebb, feltekert csíkot megkenjük krémmel, és egy tortás tál közepére állítjuk. Megkenünk újabb csíkot, és ezt is körbetekerjük a megkezdett lap köré. Így folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta és a krém. Egy spirált kapunk.
  7. Vékonyan mindenhol körben bekenjük a tésztát. Tortadíszítő cukorgyönggyel a tetejét és az oldalát is megszórjuk.
  8. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd egy jó éles késsel szeleteljük. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 484
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
731 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

spiráltorta, csokis spiráltorta, mascarponekrémes spiráltorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

holdika
holdika Wed, 2013-11-13 19:56

Nagyon finom lehet,és nagyon ínycsiklandozóan néz ki.Ez a következő amit meg fogok sütni.....

1213
cukor 37.5 dkg
tojás 6 db
napraforgó olaj 1.5 dl
víz 1.5 dl
finomliszt 37.5 dkg
sütőpor 1.5 csomag
szódabikarbóna 1.5 késhegynyi
tejcsokoládé 30 dkg
porcukor 8 dkg
habtejszín 4 dl
habfixáló 2 teáskanál
mascarpone 25 dkg