Nosalty Logó

Expressz hajtogatott szilvás bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Expressz hajtogatott szilvás bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 383 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4584 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 218 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 383 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2424.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1011.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1842 micro
  • β-crypt
    283 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 4584 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézet a meglangyosított tejjel elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, a 10 dkg vajat olvasztva, a joghurtot, a citrusport, a sót és a lisztet. Lágy, ruganyos tésztává gyúrjuk, és 1 órára kilisztezett kelesztőtálba tesszük.
  3. Amikor duplájára nőtt, lisztezett deszkán 1 cm vékonyra nyújtjuk, és megkenjük olvasztott vajjal, majd keresztben 1/3 -ánál behajtjuk a tésztát, és ráhajtjuk a másik felét. Mindig ott kenjük vajjal, ahol még nincs. Ezt követően felhajtjuk az alsó harmadát, megkenjük vajjal, és ráhajtjuk a felső harmadot (mint egy borítékot), azt már nem kenjük meg, hanem fél órára visszatesszük a kelesztőtálba. Ezt a nyújtást, kenést, hajtogatást még egyszer megismételjük, és újra megkelesztjük a tésztát. (Szorgalmasok harmadszorra is ismételhetik.)
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk 1 cm vastag téglalappá (20x60 cm), és elvágjuk 10x10 cm-s kockákra.
  5. Közepére kimagozott szilvát teszünk, melyet megszórunk kevés barna cukorral és fahéjjal, és felette a tésztát összecsippentjük borítékszerűen. A batyuk tetejét megkenjük olvasztott vajjal elkevert maradék tojásfehérjével.
  6. A tésztabatyukat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, folpack-kal lefedve hűtőbe tesszük éjszakára.
  7. Reggel a tésztáról levesszük a fóliát és a hideg sütőbe tesszük, amit 180 C-ra állítunk hőlégkeverésen, és fél óra alatt szép pirosra sütjük a buktákat.
  8. Tálalásnál porcukrot szitálunk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3793
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

A szokásos, mit vigyen a gyerek az iskolába? Mit fog megenni? Egész kis sorozatot gyártok azokból a péksüteményekből és süteményekből, amiket fiamnak készítek, hogy az iskolában a nyolc óra alatt valami táplálékot magához vegyen, mert egyébként igen válogatós. Szerintem sokan küzdünk evvel a problémával. Én mindig nyitott szemmel járok a világban, ha sütésről, főzésről van szó. Különösen igaz ez, ha kenyér és pékáru a cél. Nem is tudom, miért nem lettem pék. Persze tudom. Úgy gurulnék, mint egy labda, mert megenném az összes kenyeremet. A gyerekek mindig szeretik a frissen sült süteményt, kenyeret. Korán reggel így könnyű útnak indítani őket.

Hozzászólások

nemetke

Évi néni! Szeretném elkészíteni ezt a buktát, de liszt nélkül nem fog menni...:)))

Évi néni

Kedves Nemetke! Hihihi, én itthon Evetke vagyok (férjem hív így). 60 dkg finomlisztet javasolnék hozzá. Elnézést a hibáért, már korrigáltam. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Ez ismét példátlanul jó. :) Neki is állnék, de tüstént, ha nem lenne kés?, de elmentve, mert.... :) A legjobb <3

Évi néni

De jön a hétvége. Egy péntek esti vagy szombat reggeli falatozásra ideális. Köszi. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Igen ^^

fehérke37

Nagyon tetszik,különösen az,hogy este kell csinálni,éjjeli bagoly vagyok. Ha nincs légkeveréses süt?m hozzá se fogjak?

Évi néni

Hi-hi. Dehogynem. 20 C fokkal magasabban. Alul-felül sütés el?ny, de bármi megteszi. Nekem sem volt mindig légkeverésem és ez nem rettentett el, csak kényelmesebb. Remélem ízleni fog. Üdv: Évi néni

fehérke37

Ez a gyorsaság várakozáson felüli,köszönöm

fehérke37

Azt meg elfelejtettem megkérdezni,hogy citruspor helyett reszelt citromhély jó lesz-e? Én veled ellentétben tényleg "néni"vagyok egy kis faluban,a citrusport nem tudom hol árulják,de eddig még nem is hallottam róla

Évi néni

Természetesen tökéletes a citromhéj. A citrusport én találtam ki (alapanyagok közt megtalálod), mert sajnáltam a gyümölcsök héját kidobni. Ezért el?bb megmosom, megszárítom a citrom, narancs, lime héját, aztán nagyon vékonyan lehámozom, hogy a fehér, keser? rész ne kerüljön bele, majd kiszárítom és porrá töröm és ott is van a finom, adalékmentes ízesít? bármikor. Üdv: Évi néni

fehérke37

Dupla szerencse hogy megkérdeztem,ezután én is ezt fogom csinálni,szeretek mindent hasznosítani amit lehet,ez a módszer jobb mint a fagyóban tárolás

Évi néni

Jól záródó dobozban bármeddig eltartható, bár nálam nincs bármeddig, mert sokat használom. A lényege, hogy jól szárítsd ki. A legjobb, ha árnyékos helyen az udvaron, mint az aszalványokat szokták. De jó, hogy tetszik az ötlet. Nem szívlelem én sem a pazarlást. Üdv: Évi néni

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek