r
Nosalty Logó

Expressz hajtogatott szilvás bukta

Évi néni
Expressz hajtogatott szilvás bukta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

383
Kalória
7.3g
Fehérje
54.6g
Szénhidrát
15.3g
Zsír
84.3g
Víz
55.8g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
15.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4584 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2424.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    655 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1011.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1842 micro
  • β-crypt
    283 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 4584 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézet a meglangyosított tejjel elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, a 10 dkg vajat olvasztva, a joghurtot, a citrusport, a sót és a lisztet. Lágy, ruganyos tésztává gyúrjuk, és 1 órára kilisztezett kelesztőtálba tesszük.
  3. Amikor duplájára nőtt, lisztezett deszkán 1 cm vékonyra nyújtjuk, és megkenjük olvasztott vajjal, majd keresztben 1/3 -ánál behajtjuk a tésztát, és ráhajtjuk a másik felét. Mindig ott kenjük vajjal, ahol még nincs. Ezt követően felhajtjuk az alsó harmadát, megkenjük vajjal, és ráhajtjuk a felső harmadot (mint egy borítékot), azt már nem kenjük meg, hanem fél órára visszatesszük a kelesztőtálba. Ezt a nyújtást, kenést, hajtogatást még egyszer megismételjük, és újra megkelesztjük a tésztát. (Szorgalmasok harmadszorra is ismételhetik.)
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk 1 cm vastag téglalappá (20x60 cm), és elvágjuk 10x10 cm-s kockákra.
  5. Közepére kimagozott szilvát teszünk, melyet megszórunk kevés barna cukorral és fahéjjal, és felette a tésztát összecsippentjük borítékszerűen. A batyuk tetejét megkenjük olvasztott vajjal elkevert maradék tojásfehérjével.
  6. A tésztabatyukat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, folpack-kal lefedve hűtőbe tesszük éjszakára.
  7. Reggel a tésztáról levesszük a fóliát és a hideg sütőbe tesszük, amit 180 C-ra állítunk hőlégkeverésen, és fél óra alatt szép pirosra sütjük a buktákat.
  8. Tálalásnál porcukrot szitálunk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2

A szokásos, mit vigyen a gyerek az iskolába? Mit fog megenni? Egész kis sorozatot gyártok azokból a péksüteményekből és süteményekből, amiket fiamnak készítek, hogy az iskolában a nyolc óra alatt valami táplálékot magához vegyen, mert egyébként igen válogatós. Szerintem sokan küzdünk evvel a problémával. Én mindig nyitott szemmel járok a világban, ha sütésről, főzésről van szó. Különösen igaz ez, ha kenyér és pékáru a cél. Nem is tudom, miért nem lettem pék. Persze tudom. Úgy gurulnék, mint egy labda, mert megenném az összes kenyeremet. A gyerekek mindig szeretik a frissen sült süteményt, kenyeret. Korán reggel így könnyű útnak indítani őket.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...