r
Nosalty Logó

Bukta házi baracklekvárral

VnéEdit
Bukta házi baracklekvárral
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához:

A bukták lekenéséhez:

A töltelékhez:

A bukták locsolásához:

719
Kalória
15.7g
Fehérje
129g
Szénhidrát
14.1g
Zsír
47.9g
Víz
149.7g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
39.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A bukták lekenéséhez:

A töltelékhez:

A bukták locsolásához:

Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A bukták lekenéséhez:

A töltelékhez:

A bukták locsolásához:

Összesen 5029 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A bukták lekenéséhez:

A töltelékhez:

A bukták locsolásához:

Összesen 271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3653.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    903 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    335 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    760 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    912 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 5029 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. Kevés, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát a maradék tejjel megdagasztjuk.
  3. Duplájára kelesztjük.
  4. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
  5. Sütőzsírpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) sorakoztatjuk, felvert cukros tojással a buktákat lekenjük.
  6. Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel.
  7. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 80 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39

Frissen készült házi baracklekvárral töltöttem. Nagyon finom lett. Ajánlom másoknak is.

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.