r
Nosalty Logó

Lekváros bukta - réteslisztes

helena26
Lekváros bukta - réteslisztes
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

938
Kalória
19.3g
Fehérje
139.7g
Szénhidrát
32.1g
Zsír
48.1g
Víz
113.8g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
29.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 938 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 938 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    192.3 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3190 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    838 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 5623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

  1. A meleg tejbe 1 evőkanál cukrot teszünk, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Kenyérsütőbe előkészítjük a többi hozzávalókat, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
  3. Alaposan kidolgoztatjuk a tésztát, kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkára öntjük, kinyújtjuk, 10 x 10 cm-s kockára vágjuk derelyevágóval, megtöltjük ésfelcsavarjuk.
  5. Belerakjuk a kiolajozott tepsibe, és mindegyiket külön megolajozzuk.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Kivesszük, és még forrón jól megkenjük olajjal, amitől finom puha marad még napokig.
  8. Megszórjuk vaníliás porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sokáig nem tudtam sütni lekváros buktát. Próbálkoztam vele, ehető volt, de nem volt az igazi. Akkor tanultam meg, mikor bölcsődébe kerültem konyhafőnöknek. A könyvelés ment, de a sütés nem annyira. A szakácsnőktől sok mindent megtanultam, aminek mai napig hasznát veszem. Ott nem vett tésztából főztek pl. krumplis tésztát, hanem ők gyúrták, és bizony, volt mit nyújtaniuk. Azóta én is otthon nyújtom a tésztát, és mindig rájuk gondolok, hogy nekem csak egy levelet kell kinyújtanom, míg ők sokkal többet készítettek. Szerintem megéri, mert az otthoninál nincs jobb! Elkészíthető tojás nélkül is.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...