Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-áfonyás gyümölcskenyér

Narancsos-áfonyás gyümölcskenyér
Narancsos-áfonyás gyümölcskenyér
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életemben először próbálkoztam meg gyümölcskenyérrel, és ez lett az eredmény :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Vajazzunk ki egy 18-20 cm hosszú kenyérformát. A kétféle lisztet, a sütőport, a cukrot, a vajat és a narancshéjat dolgozzuk össze robotgéppel (az eredmény zsemlemorzsa állagú lesz).
  2. Keverjük össze a tojást és a gyümölcslevet, öntsük a morzsás keverékre, majd robotgéppel keverjük egyenletes tésztává.
  3. Tegyük a tészta felét a formába, és szórjuk rá a az áfonya felét, majd jöhet rá a tészta másik fele, és a tetejére a maradék áfonya.
  4. Süssük 60-70 percen keresztül, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kész, hagyjuk a formában hűlni 8-10 percig, majd tegyük át egy tálra vagy rácsra.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 509
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mosomacilany

Mióta szakács: 2014.06.05.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcskenyér áfonyával, narancsos gyümölcskenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

355
kukoricaliszt 100 g
finomliszt 200 g
cukor 140 g
sütőpor 1.5 tk
vaj 140 g
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 2 evőkanál
tojás 1 db
áfonya 200 g