Nosalty Logó

Éticsiga szezámmagos bundában

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
luveges
Éticsiga  szezámmagos bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bundázáshoz

A mázhoz

Összesen 396 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bundázáshoz

A mázhoz

Összesen 1187 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bundázáshoz

A mázhoz

Összesen 167 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1206 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 396 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3651.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    1105 mg
  • Foszfor
    1427 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 1187 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    509 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

A bundázáshoz

A mázhoz

Elkészítés

A bundázáshoz

  1. A bunda hozzávalóit összekeverjük.
  2. A máz hozzávalóit is összekeverjük.
  3. A csigákat a bundába forgatjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük, majd kivesszük az olajból kicsit lecsepegtetjük, és a ketchupos mázba forgatjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9276
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 01.

Ajánló

Köretnek rizst vagy zöldséges rizst ajánlok.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

luveges 29 recept

Újabb éticsigás próbálkozásom.

Hozzászólások

Olaszné Anci

Kedves luveges ! Meg?rülök a kíváncsiságtól, de nem visz rá a lélek, hogy megkóstoljam ! Még az elkészítését sem merem bevállalni ! Attól félek az én családomban egyedül maradnék a feltálalt csigáimmal. Egyáltalán milyen íze van ? Elmentem, hátha egyszer befut egy csigára éhes vendégem !Köszi. Üdv : Anci

cst

kedves luveges. véletlenül nem tudod hogyan kell csigát tisztitani mert nálunk vidéken nem lehet kapni csigát a boltban ja és rendes éticsiga jo hozzá. elöre is köszönöm cst

luveges

Kedves cst Én sem a boltban vesszem hanem szedem a éti-csigákat mikor nincs tilalmi id? .

esztersilver

nagyon gusztán néz ki...

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jól néz ki!! Én szeretem a csigát! Felénk most az es?s id? miatt sok csiga van a réten az is éti csiga? Meg lehet enni? És ha igen hogy kell el?készíteni? Köszönöm: Mónika

Törölt felhasználó

Huh! valahogy én is úgy gondolom mint Anci:) én úgy gondolom ez a sima éti csiga,ha a szerz? profilját megtekintjük,még a képen is fellelhet? az éticsiga:D de azt,hogy hogyan kell konyhakészre csinálni,arra én is kíváncsi volnék:) szerintem ki kell kaparni a csigaházból,és kész,nem?csiga rengeteg helyen járkál,f?leg mostanában,ez a jöv? lehet:)csigát szedni az utcán és nem a hentesnél állni sorba és fizetni a méreg drága húsokért:D üdv.:Zsuzsi

luveges

Kedves Zsuzsi Látom megtaláltad hogy kell elkészíteni .De én újabban nem éheztetem ki a csigákat mivel csak a talpát fogyasztom. A f?zési id? kb forrástól 30 perc ez el?f?zés .majd kiszedem a vízb?l és tisztára mosom .Vagy felhasználom ha nem akkor fagyasztom .és mikor kedvem szottyan 1 kis csiga evészetre. Készítek bel?le valami kaját.De tervezem hogy megkóstolom a házában lév? alkatrészeket is hátha ízleni fog .ugyanis van akik így fogyasztják ezért kell ki éheztetni hogy ki tisztuljanak. Nézd meg a többi csigás receptjeimet hátha ki próbálod valamelyiket .Majd várom a véleményed. ÜDV Laci

Törölt felhasználó

Utánajártam az el?készítésnek,a szerz?nek ennél a receptjénél olvasható:)Hajrá! http://www.nosalty.hu/eticsiga_porkolt_recept_22138 Zs.

Edit

Kedves Anci! Olyan íze van mint a zúzának:)) Állítólag. Én még nem ettem. Nem mondom , hogy meg sem kóstolnám meg , de nem nagyon vágyom rá. Biztos finom mert nagyon sokan eszik:)) Így nagyon guszta a képen:)) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Kedves Laci! Kedves t?led hogy ilyen részletesen leírsz mindent:)Tegnap átnéztem mindet,de még mindig nem érzem a vágyat rá,hogy megegyem,bár ha olyan mint a zúza-ahogy Edit is írja,akkor rossz nem lehet,de még idegenkedem t?le:) üdv.:Zsuzsi

Kandro

Annyira örülök ennek a receptnek, mert imádom a füszervajas sült csigát, de nem ismertem a pörköltön kívül más receptet. A kínaiban pedig mindig a szezámmagos bundában csirkét eszem, úgyhogy most hirtelen lett egy szuper receptem. A jöv? héten elkészítem, én boltban veszem meg a csigát, mert nem lennék képes ?ket saját kezüleg másvilágra küldeni, de képmutató módon, ha más elvégzi helyettem, bizony megeszem. Ki fogom próbálni és köszönöm szépen!! Majd referálok :-)

Hozzávalók

A bundázáshoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek