Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pao de queijo - brazil sajtos pogácsa

Pao de queijo - brazil sajtos pogácsa
Pao de queijo - brazil sajtos pogácsa
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pao de queso, vagyis sajtos kenyér. Népszerű snack és reggeli Brazíliában. Engem mondjuk jobban emlékeztet a pogácsára, mint a kenyérre, bár az állaga más - kívül roppan, belül pedig forró és nyúlós. isteni!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A tésztába tehetünk fűszereket, vagy mártogathatjuk paradicsom, sajt, vagy bármilyen szószba. Szuper sör vagy borkísérő, és még langyosan, vajjal megkenve...ó jaj! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tejet, a sót és az olajat egy nagyobb lábasba tesszük, és összeforraljuk. Figyeljük, ha a tej elkezd buborékozni, mocorogni, húzzuk le a tűzről.
  2. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tápióka lisztet (vagy tápióka keményítőt. A kettő tulajdonképpen ugyanaz). ha jót akarunk magunknak, nem habverővel, hanem fakanállal dolgozunk.
  3. Egy ragacsos, nyúlós, ugyanakkor sűrű kulimászt fogunk kapni. A két tojást felverjük, és szépen beledolgozzuk a tésztába. Ha van dagasztógépünk, akkor ezt az egészet azzal csináljuk, sokkal egyszerűbb. Ha a tojásokat is felvette, hozzáadjuk a finomra reszelt sajtot is.
  4. Vizes kézzel diónyinál kicsit nagyobb gombócokat formázunk belőle, és sütőpapírral borított tepsire tesszük.
  5. Betesszük a sütőbe, a hőfokot azonnal mérsékeljük 175 fokra, és 25-30 percig sütjük. Akkor jó, ha szép színe van, a külseje kopog, de beül nyúlik és üreges.
  6. Megvárjuk, míg langyosra hűl, és azonnal megesszük. A maradékot betehetjük légmentesen záródó dobozba - pár napig tartja a formáját.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 240
elküldve: 4
receptkönyvben: 216
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

csipetnyirecept

Mióta szakács: 2019.08.03.
58 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, szilveszter, újév
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

brazil sajtpuffancs, brazil sajtos kenyérkék

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krumplics
Krumplics Sat, 2016-05-21 14:52

Biztos 2 bogrevel kell a tapioka liszt? Ugy nezem egy 2,5 dl-es bogrevel boven eleg ennyi tejhez.

Tecuko
Tecuko Sat, 2016-03-05 21:19

Kedves Dacota,
Szeretném megkérdezni,hogy a bögre milyen űrtartalmú.
Köszönöm :)

382
tápiókaliszt 2 bögre
tojás 2 db
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 1.75 dl
2 kávéskanál
parmezán sajt 10 dkg