r
Nosalty Logó

Pao de queijo - brazil sajtos pogácsa

Dacota
Pao de queijo - brazil sajtos pogácsa
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

382
Kalória
7g
Fehérje
35g
Szénhidrát
23.5g
Zsír
17.1g
Víz
53.5g
Koleszterin
337.5mg
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3059 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7158.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1585 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    4541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    280 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 3059 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 333 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tejet, a sót és az olajat egy nagyobb lábasba tesszük, és összeforraljuk. Figyeljük, ha a tej elkezd buborékozni, mocorogni, húzzuk le a tűzről.
  2. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tápióka lisztet (vagy tápióka keményítőt. A kettő tulajdonképpen ugyanaz). ha jót akarunk magunknak, nem habverővel, hanem fakanállal dolgozunk.
  3. Egy ragacsos, nyúlós, ugyanakkor sűrű kulimászt fogunk kapni. A két tojást felverjük, és szépen beledolgozzuk a tésztába. Ha van dagasztógépünk, akkor ezt az egészet azzal csináljuk, sokkal egyszerűbb. Ha a tojásokat is felvette, hozzáadjuk a finomra reszelt sajtot is.
  4. Vizes kézzel diónyinál kicsit nagyobb gombócokat formázunk belőle, és sütőpapírral borított tepsire tesszük.
  5. Betesszük a sütőbe, a hőfokot azonnal mérsékeljük 175 fokra, és 25-30 percig sütjük. Akkor jó, ha szép színe van, a külseje kopog, de beül nyúlik és üreges.
  6. Megvárjuk, míg langyosra hűl, és azonnal megesszük. A maradékot betehetjük légmentesen záródó dobozba - pár napig tartja a formáját.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Pao de queso, vagyis sajtos kenyér. Népszerű snack és reggeli Brazíliában. Engem mondjuk jobban emlékeztet a pogácsára, mint a kenyérre, bár az állaga más - kívül roppan, belül pedig forró és nyúlós. isteni!

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek