r
Nosalty Logó

Eredeti almás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Eredeti almás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Gyúrt omlós tészta

Almatöltelék

Összesen 536 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Gyúrt omlós tészta

Almatöltelék

Összesen 6427 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Gyúrt omlós tészta

Almatöltelék

Összesen 209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 536 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    325.8 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2982.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    840.8 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1605.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2255 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2165 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    942 micro
  • β-crypt
    193 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 6427 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Gyúrt omlós tészta

Almatöltelék

Elkészítés

Gyúrt omlós tészta

  1. Kimérjük, előkészítjük az alapanyagokat, megmossuk a citromot, és lereszeljük a héját, kifacsarjuk a levét (és átszűrjük), átszitáljuk a lisztet, majd a porcukrot is.
  2. Egy nagyobb tálba (vagy gyúródeszkára) halmozzuk a lisztet, és a kis kockákra vágott, hideg vajjal gyorsan összemorzsoljuk.
  3. Utána elkeverjük benne a porcukrot, majd a vaníliaőrleményt, a reszelt citromhéjat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
  4. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és rövid idő alatt készre gyúrjuk a tésztát, majd minimum 20 percig hűtőben pihentetjük. Közben előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és elkészítjük az almatölteléket.
  5. A diót átnézzük, majd ledaráljuk. Az almát megmossuk, vékonyan meghámozzuk, és nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd a levétől kissé kinyomkodjuk. A reszelt almához keverjük a darált diót, a kristálycukrot, fahéjat és a citrom levét, alaposan összedolgozzuk, majd 10 percig pihentetjük.
  6. A hűtőből kivesszük a tésztát, gyorsan átgyúrjuk, és 2 részre osztjuk (60% - 40%), majd lisztezett deszkán először a nagyobb tésztarészt 8 mm vastagságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a tésztát, és az előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt félig megsütjük. (A kisebb tésztadarabot visszatesszük a hűtőbe.)
  7. Sütés után a tésztát néhány evőkanálnyi sárgabaracklekvárral megkenjük, hogy a töltelékből esetlegesen felszabaduló nedvesség ne áztassa át a tésztát. Ezután óvatosan rásimítjuk az almatölteléket a tésztalapra.
  8. Gyorsan kinyújtjuk a másik tésztát az alsó tésztalap méretének megfelelően (kb. 6 mm), és befedjük vele a tölteléket.
  9. A tetejét felvert egész tojással megkenjük, villával megszurkáljuk (esetleg berácsozzuk), és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6556
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 20.

Ajánló

Még forrón felszeletem, különben a tészta törni fog.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredeti almás lepény
Pancsika 101 recept

A linzer alaptésztát többféleképpen használhatjuk, most egy klasszikus almatöltelékkel készítettem el.

Hozzávalók

Gyúrt omlós tészta

Almatöltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...