r
Nosalty Logó

Almás süti Dalmi konyhájából

Dalmi
Almás süti Dalmi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

988
Kalória
12.8g
Fehérje
141.3g
Szénhidrát
44.2g
Zsír
374.7g
Víz
211.6g
Koleszterin
11.3g
Élelmi rost
63.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 988 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 5929 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 158 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    141.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    374.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 988 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    265.5 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5542.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1437 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2443 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    847.7 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    2248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2145 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1088 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1435 micro
Összesen 5929 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Hámozzuk és reszeljük le az almákat. Keverjük hozzá a fél citrom levét, hogy ne barnuljon meg. Keverjük bele a fahéjat.
  2. A tészta alapanyagait alaposan összedolgozzuk.
  3. A masszát két egyenlő részre osztjuk, és a tepsi méretére kisimítjuk. 40x30 cm-es tepsit használtam. Kenjük ki a tepsit vajjal, és helyezzük bele az első lapot.
  4. Tegyük rá az almás masszát, és szórjuk meg cukorral.
  5. Tegyük rá a másik tésztalapot, és a széleket nyomkodjuk össze. Szúrjuk meg villával, és kenjük meg a felvert tojással.
  6. Légkeveréses, előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30

Mivel nagyon sok almánk van, ősszel gyakran készítek almás sütit. Sokáig keresgéltem a megfelelő receptet, végül több receptből sikerült összeállítani a kedvünkre valót. Hűtőben tárolom.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek