Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás süti Dalmi konyhájából

Almás süti Dalmi konyhájából
Almás süti Dalmi konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel nagyon sok almánk van, ősszel gyakran készítek almás sütit. Sokáig keresgéltem a megfelelő receptet, végül több receptből sikerült összeállítani a kedvünkre valót. Hűtőben tárolom.

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk és reszeljük le az almákat. Keverjük hozzá a fél citrom levét, hogy ne barnuljon meg. Keverjük bele a fahéjat.
  2. A tészta alapanyagait alaposan összedolgozzuk.
  3. A masszát két egyenlő részre osztjuk, és a tepsi méretére kisimítjuk. 40x30 cm-es tepsit használtam. Kenjük ki a tepsit vajjal, és helyezzük bele az első lapot.
  4. Tegyük rá az almás masszát, és szórjuk meg cukorral.
  5. Tegyük rá a másik tésztalapot, és a széleket nyomkodjuk össze. Szúrjuk meg villával, és kenjük meg a felvert tojással.
  6. Légkeveréses, előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 782
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dalmi

Mióta szakács: 2018.02.25.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

legjobb almás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

986
finomliszt 500 g
vaj 250 g
tojássárgája 2 db
cukor 100 g
tejföl 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
alma 2.5 kg
fahéj 1 kávéskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 3 ek