Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite ahogy Anetth készíti

Almás pite ahogy Anetth készíti
Almás pite ahogy Anetth készíti
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept anyósomtól van. Azért tőle, mert a párom így szereti, ha picit morzsásabb a tészta, és se nem puha, se nem leveles, szétesős.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta összetevőit összegyúrjuk.
  2. A tésztát kettészedjük. Az egyik felét kinyújtjuk (viszonylag vékonyra), és egy nagyobb lisztezett tepsibe fektetjük. Megszórjuk a búzadarával.
  3. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, és eloszlatjuk az alsó tészta rétegen. Rászórjuk a cukrot és a fahéjat ízlés szerint.
  4. A másik adag tésztát szintén kinyújtjuk, és ráfektetjük az alma tetejére. A széleit kissé lenyomogatjuk. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, és villával megszurkáljuk.
  5. 200 fokon 40 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 753
elküldve: 3
receptkönyvben: 56
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Anetth

Mióta szakács: 2012.11.09.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás lepény, gyümölcsös pite, almás kocka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bestia79
Bestia79 Sat, 2013-10-26 19:13

Szuper jó a tésztája!még ennél jobb almás pite receptet nem találtam!:)csak én vajon kicsit pirítom az almát,és a levét direkt nem nyomkodom ki belőle úgy még finomabb,sőt rumot illetve egy kis barack lekvárt rakok a töltelékbe!

474
finomliszt 60 dkg
cukor 15 dkg
margarin 25 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
rum 1 ek
sütőpor 1 csomag
1 kk
tejföl 2 ek
alma 1.5 kg
cukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
búzadara 1 evőkanál
tojásfehérje 2 db