Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olajban sült pite

Olajban sült pite
Olajban sült pite
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olajban sült pite az a tipikus amerikai édesség, ami minden élelmiszerboltban megtalálható. A téglalap alakú kis kartondobozban, mindenki tudja, hogy mi lapul. Egy világjáró anyuka, azt hiszem, Oklahomaban fedezte fel azt az éttermet, ahol semmi mást nem lehet kapni. Viszont ez nem cukormázba van mártva, hogy friss maradjon, hanem folyamatosan sütik, mert nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el. Először a hagyományossal kezdték, az almással, de annyira kelendő volt, hogy mára már többféle gyümölccsel, krémekkel, sőt "reggelivel" is megtöltik a tésztát. Ez nem az ő receptjük. Az egyik oldalon, ahol ezt a tésztareceptet találtam, ehhez írták a legtöbb olyan hozzászólást, hogy ez hasonlít a nagyi által készített pitéhez a legjobban.

hozzávalók / 4 adag

a tésztához

a töltelékhez

Sütőzsiradék

Minden fázishoz

ajánlat

Megszórhatjuk porcukorral a tetejét tálaláskor.

Szólj hozzá!

elkészítés

a tészta

  1. A lisztet keverjük el a sóval, a vajat kockázzuk fel, és morzsoljuk el egy villával a lisztben.
  2. Öntsük hozza a tejet, gyúrjuk gyorsan össze, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezünktől.
  3. Fóliába csomagolva, rakjuk a hűtőbe.

a töltelék

  1. Az almát pucoljuk meg, vágjuk kockára. (én savanykás zöld almát használtam)
  2. A cukorral meg a vízzel főzzük pár percig.
  3. A keményítőt keverjük össze 2 ek vízzel, és öntsük az almához. Főzzük, amíg besűrűsödik, 1-2 perc.
  4. Vegyük le a tűzről, izésítsük a fahéjjal, hagyjuk hűlni.

a sütés

  1. Nyújtsuk ki a tésztát jó vékonyra. Az első adagból 9 db 10 cm átmerőjű kort szaggassunk ki.
  2. Kenjük le a köröket a jól felvert tojással, rakjunk egy púpos teáskanál tölteléket mindegyikre. Hajtsuk félbe, és villával jól nyomkodjuk le a tészta szélét.
  3. A maradék tésztát gyúrjuk össze, ismét nyújtsuk ki vékonyra, szaggassuk ki, stb.
  4. Az olajat egy kislábasban (teflonos) melegítsük fel, közepes lángon. Kb. 8 perc, de úgy tudjuk ellenőrizni, hogy elég meleg már, hogy fakanálnyelet a közepébe rakjuk, és ha az olaj gyorsan buborékozva jön felfele mellette, akkor jó.
  5. 3-4 pitét rakjunk egyszerre a forró olajba, és süssük szép pirosra, kb. 2-3 perc egy oldal. Papírtorlőre szedve itassuk le a felesleges olajat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 582
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

881
finomliszt 30 dkg
vaj 12 dkg
tej 125 ml
1 csipet
tojás 1 db
alma 60 dkg
cukor 4 ek
víz 2 dl
kukoricakeményítő 1 evőkanál
fahéj 1 kávéskanál