Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite SercegőSerpenyő konyhájából

Almás pite SercegőSerpenyő konyhájából
Almás pite SercegőSerpenyő konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon jól bevált recept, a töltelék sokféleképpen variálható. Múltkor csináltam egy fele almás fele sütőtökös pitét, isteni volt! :)

További receptjeimet a blogomon találhatnak.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A tésztához való alapanyagokat gyúrjuk össze, hogy egy sima tésztát kapjunk. Ha kicsit ragadós lenne, adhatunk hozzá még egy kevés lisztet, majd tegyük a hűtőbe pihenni.
  2. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a formának megfelelő méretűre. A piteformát vajazzuk ki, és helyezzük bele a tésztát. Szurkáljuk meg egy villával mindenhol, hogy ne emelkedjen meg. Süssük 10 percig.
  3. Az almákat hámozzuk meg és reszeljük le. Egy serpenyőben a cukorral és a fűszerekkel pároljuk meg. Ez kb. 10 perc lesz, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Az elősütött pitére rákanalazzuk a tölteléket, és 180 °C-on 20-25 percig készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 003
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

SercegőSerpenyő

Mióta szakács: 2013.12.16.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás pite, fahéjas almás pite, almás süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

274
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
cukor 2 dkg
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 tk
alma 5 közepes db
fahéj 2 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet
gyömbér 0.5 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 ek