r
Nosalty Logó

Erdélyi töltött karaj

NS
Erdélyi töltött karaj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

629
Kalória
61g
Fehérje
12.5g
Szénhidrát
33.1g
Zsír
282.5g
Víz
205g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2513 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 629 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.9 g

Zsír

  • Összesen
    132.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6176.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    2370 mg
  • Nátrium
    2982 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1130.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    748 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 2513 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    347 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük. A sonkát kisebb kockára vágjuk.
  2. A káposztát, ha túl savanyú, akkor kicsit átmossuk vízzel. Jól kinyomkodjuk, majd felaprítjuk. Egy tálban összekeverjük a tojással, a rizzsel,meg a sonkával. Sózzuk, borsozzuk, borsikával meg bazsalikommal fűszerezzük.
  3. A húst hosszában felszúrjuk, jók kitágítjuk a lyukat és a tölteléket belenyomjuk. A hús külsejét megsózzuk, majd forró olajban néhány perc alatt körben pirosra sütjük.
  4. Tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 60-70 perc alatt puhára sütjük. (Ha kell egy kis vizet öntünk alá.)
  5. A húst kiemeljük a tepsiből, a visszamaradt zsírt egy kis lábasba öntjük. A paradicsompürével és a liszttel 1-2 percig pirítjuk. Borral és egy kevés vízzel felöntjük. 2-3 percig forraljuk. Leszűrjük.
  6. A felszeletelt karajt ezzel a paradicsomos pecsenyelével tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 90 p

Nagyon  mutatós és finom húsétel. Vendégváráshoz ideális. Hidegen könnyebben és szebben lehet szeletelni, ezért érdemes előző este elkészíteni.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek