Ribizlidzsemes joghurttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Helga1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
28g tojás35 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
21 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Joghurtkrém
-
63g joghurt38 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
5 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
2g lapzselatin5 kcal
-
63 kcal
-
13g ribizlidzsem35 kcal
Díszítés
-
26 kcal
Összesen
391
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
220g tojás277 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
171 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Joghurtkrém
-
500g joghurt305 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
100g ribizlidzsem278 kcal
Díszítés
-
60g piskótatallér210 kcal
Összesen
3129
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
14.4g tojás18 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Joghurtkrém
-
32.7g joghurt20 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
2.6g citromlé1 kcal
-
0.8g lapzselatin3 kcal
-
13.1g növényi habtejszín33 kcal
-
6.5g ribizlidzsem18 kcal
Díszítés
-
3.9g piskótatallér14 kcal
Összesen
205
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
391
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.6 g
Zsír
-
Összesen 83.5 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 789 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2702.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 757 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 984 mg
-
Nátrium 732 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 505.9 g
-
Cukor 362 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 671.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 667 mg
-
Retinol - A vitamin: 445 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 997 micro
Összesen
3129
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
4 db tojás
-
12 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
9 dkg finomliszt
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 kávéskanál sütőpor
Joghurtkrém
-
500 g joghurt
-
12 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
6 db lapzselatin
-
2 dl növényi habtejszín
-
5 ek ribizlidzsem
Díszítés
-
12 db piskótatallér
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, citromhéjjal krémesre keverjük. A lisztet összekeverjük a pudingporral és a sütőporral, rászitáljuk, és beleforgatjuk a masszába.
- A tortaformánk aljára sütőpapírt teszünk, és ráöntjük a tésztát. Hat darab piskótatallért a csokis felével lefelé körben ráhelyezünk a masszára. Megsütjük, kihűtjük. Visszahelyezzük a tortagyűrűt.
Joghurtkrém
- A hulalát kemény habbá verjük. (Keveset félreteszünk a díszítéshez.)
- A joghurtot a porcukorral, vaníliás cukorral összekeverjük.
- A zselatint előírás szerint beáztatjuk, kinyomkodjuk, és a citrom levével felmelegítjük. Apránként hozzákeverjük a joghurthoz. Végül óvatosan belekeverjük a habot.
- A massza felébe dzsemet keverünk. Felváltva adagoljuk a krémet, végül elsimítjuk. Néhány órára a hűtőbe helyezzük.
Díszítés
- Tetejét tejszínhabbal és félbevágott piskótatallérral díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2100
- Feltöltés dátuma: 2014. június 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Helga1
150 recept
Bármilyen más dzsemmel vagy frissen passzírozott gyümölccsel is elkészíthető.