Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás Charlotte torta

Málnás Charlotte torta
Málnás Charlotte torta
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát a saját szülinapi bulimra sütöttem. :)

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

ajánlat

Málnalekvár dukálna a málnás töltelékhez, nekem sajnos nem volt, de nem rontotta el a baracklekvár!

Ezt a tortát növényi tejszínnel készítem mindig, mert itt a hab adja a torta alapját, inkább a biztosra megyek.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A sárgáját, a cukorral habosra verjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  2. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a tésztát, és megsütjük, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Megkenjük baracklekvárral, feltekerjük, és centi vastag szeletekre vágjuk.

Krém

  1. Ha fagyasztott gyümölccsel dolgozunk, akkor, ami levet engedett a gyümölcs, egy lábasba tesszük. Beletesszük a zselatint, és lassan összemelegítjük (nehogy forrjon). Ha friss gyümölccsel dolgozunk, egy jó nagy marékkal összeturmixolunk, és ebbe melegítjük a zselatint.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a málnát és a zselatinos keveréket.
  3. Egy közepes félgömb alakú tálat kibélelünk folpackkal, és a piskóta szeleteket szépen elrendezzük benne. Lehetőleg úgy, hogy ne maradjon rés köztük.
  4. Beleöntjük a krémet, ha maradt piskóta szeletünk, a krém tetejére tesszük. Folpackkot teszünk a tál tetejére, és egy éjszakát hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Másnap egy tálcára borítjuk, levesszük a folpackkot, és felvert tejszínnel díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 384
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

charlotte torta, málnakrémes charlotte

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

272
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
sütőpor 1 kávéskanál
habtejszín 5 dl
zselatin 20 g
málna 40 dkg
cukor 2 púpozott ek
habtejszín 1 dl
sárgabaracklekvár 2 ek