r
Nosalty Logó

Áfonyás charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Györgyi
Áfonyás charlotte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 3929 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.8 g

Zsír

  • Összesen
    187.8 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6748.7 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.8 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1510 micro
Összesen 3929 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először megsütjük a piskótát. Az egész tojásokat habosra verjük a xilittel, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és készre sütjük.Tűpróba!
  3. Mikor megsült, egy kicsit nyirkos konyharuhában felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát áfonyalekvárral megkenjük, feltekerjük és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk.
  4. A zselatint elkészítjük az áfonyalével és hagyjuk hűlni.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük.
  6. A túrót összekeverjük a xilittel, a vanília aromával, a kihűlt zselatinnal, és óvatosan a tejszínt, és a gyümölcsöt is beleforgatjuk.
  7. Egy kb.1,5l -es tálat folpackkal kibélelünk, ebbe szorosan egymás mellé helyezzük a tekercseket, majd ebbe töltjük a krémet, és a tetejét is beborítjuk piskótákkal.
  8. Hűtőbe tesszük minimum 6-8 órát, míg a zselatinos krém megköt. Ekkor óvatosan kiborítjuk a formából, és díszíthetjük, de így is nagyon mutatós tortánk lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33x33x3
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8969
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás charlotte
Györgyi 5 recept

Már többször készítettem Charlottot, több ízben és díszítéssel, fehér lisztből és cukorból. Kb. 3 hónapja azonban próbálkozunk egészségesebben étkezni. A férjemnek viszont még régebben megígértem, hogy áfonyás tortát sütök a születésnapjára, ezért a jól bevált receptemet alakítottam át. Áfonyalevem nem volt, ezért 1 dl vízben feloldottam 2 ek áfonyalekvárt, és ebben főztem fel a zselatint. Mindenkinek jobban ízlett, mint a hagyományos lisztes-cukros változat.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?