r
Nosalty Logó

Medvehagymás-gombás rizotto

vikki
Medvehagymás-gombás rizotto
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

642
Kalória
11g
Fehérje
96.3g
Szénhidrát
21.9g
Zsír
103.8g
Víz
45.2g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1185.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 642 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2371.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    1627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    192.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    207.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk.
  2. A felkockázott hagymát az összezúzott fokhagymával 1 ek. olaj és 2 ek. margarin keverékén megfonnyasztjuk.
  3. Utána hozzáadjuk a rizst és pár percig így kevergetjük, amíg a szemek kicsit üvegesek lesznek.
  4. A rizshez hozzáadunk egy merőkanálnyi (meleg) alaplét és addig kevergetjük, még a rizs beissza.
  5. Ugyanígy, kanalanként fokozatosan, kevergetés mellett hozzáadjuk a maradék alaplét is.
  6. Amikor az utolsó kanál alaplét is felvette a rizs, hozzákeverünk még egy ek. vajat és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és a korábban megpárolt gombát.
  7. Ezután levesszük a tűzről és lefedve kb. 10-15 percet állni hagyjuk, hogy a szemek megpuhuljanak.

Recept infó

  • Főzés ideje: 20 p

A hétvégén kimerészkedtem a közeli erdőbe medvehagymát szedni, itt a Mecsek már tele van vele. Eredetileg pogácsának szántam, de túl soknak bizonyult, ezért, hogy ne legyen már unalmas a pogácsa, felhasználtam rizottóba a maradékot. A gomba persze a hipermarketből van, biztos, ami biztos:)

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek